A Momentum elnöke szerint a Mi Hazánk a Fidesz fasiszta tagozata

2024. január 27. – 14:21

Másolás

Vágólapra másolva

Nem finomkodott a Momentum elnöki posztjára nemrég visszatérő Donáth Anna azzal kapcsolatban, hogy a rendőrség nemrég rajtaütött egy szélsőjobboldaliakból álló, magukat szkítáknak képzelő erőszakszervezet tagjain. A politikus a Facebookon mutatott rá arra, hogy az érintettek nemcsak eszmeileg, hanem személyileg is kötődnek a Mi Hazánkhoz, amit a Fidesz fasiszta tagozatának hívott.

„Ebben nincs meglepetés, hisz pontosan tudjuk, hogy a Mi Hazánk számos félkatonai szervezettel tart vagy tartott fenn szoros viszonyt, mint a Betyársereg vagy a Magyar Gárda utódszervezetei. Ez a szélsőjobboldali szubkultúra a felelős a cigánygyilkosságokért, a bőnyi rendőrgyilkosságért, a Budaházy-féle terrorcselekményekért és számos más, rasszista indíttatású bűncselekményért”

– írja többek között arról a Budaházy Györgyről, akit egyenesen Novák Katalin köztársasági elnök részesített elnöki kegyelemben, majd pár héttel később a Fidesz éves nagy találkozójának számító Tusványoson bukkant fel a meghívottak között.

Donáth egyébként azt is írja, hogy erős a gyanú, hogy a Mi Hazánk és különböző szövetségesei fenyegetést jelentenek a magyar polgárokra, az alkotmányos rendre és a közbiztonságra. Hozzáteszi, hogy a kormány és hatóságok simán végignézték, hogy egy szélsőjobboldali erőszakszervezet fegyvereket halmozzon fel, miközben legálisan működő civil szervezeteket és médiavállalatokat fenyegetnek szuveneritásvédelemre hivatkozva.

A letartóztatott szélsőjobboldali szervezet egyik tagjáról, Kötő Gyuláról kiderült, hogy korábban a Mi Hazánk nagykanizsai szervezetének vezetője volt. Kötővel korábban együtt mutatkozott a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje, Hokker Tibor is. Kötő tavaly augusztusban lépett ki a pártból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!