A letartóztatott Szkíta-vezér csak egy meghallgatásra számított, nem arra, hogy lerohanja a TEK

2024. január 26. – 19:14

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 53 éves zalai, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfi letartóztatását indítványozta a Zala Vármegyei Főügyészség. A három férfi, akik a Szkíta Magyarország nevű csoport tagjai, a gyanú szerint meg akarták dönteni Magyarország alkotmányos rendjét, amelyhez külföldi fegyveres csoportokat is bevontak volna. Az egyikük, a Mi Hazánk korábbi nagykanizsai elnöke, Kötő Gyula a Blikknek adott interjút.

A Szkíta Magyarország még novemberben tett közzé egy videót, amiben arról beszéltek, hogy megkezdték a nemzeti katonai csapatok felfegyverzését, és mind a volt, mind a jelenlegi kormánytagokat le fogják tartóztatni. Kötő tudomást szerzett róla, hogy nyomoznak utána, de csak egy meghallgatásra számított, nem egy TEK-akcióra. Ő éppen az ágyban feküdt, amikor rárontottak a rendőrök.

„Félreértés történt, mi senkit nem szólítottunk fel fegyveres felkelésre vagy támadásra, nem akartunk bántani senkit! Azt vártuk, hogy a jogosan felállított nemzetközi fegyveres alakulatok bevonuljanak. Szerintem a politikusok ijedhettek meg túlzottan a dologtól” – mondta Kötő.

A Szkíta Magyarország képzetében Magyarország egy New Yorkba bejegyzett izraeli cég, és így az annak nevében eljáró hatóságoknak nem tartozik senki engedelmességgel.

Kötő állítása szerint senkit sem akart felfegyverezni, és nála nem, csak a 88 éves Sz. Sándornál találtak fegyvert. Arról is beszélt, hogy a Szkíta Nemzetőrségnek a Kárpát-medencében már több mint egymillió tagja van.

„Szent István óta van egy óriási félrevezetés: azóta vannak ezek az államformák, amivel minket kifosztanak. Ennek véget vetve vissza akarjuk állítani a régi Szkítiát” –mondta Kötő Gyula.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!