Megint jön az ónos eső, keddre másodfokú figyelmeztetést adtak ki

2024. január 22. – 10:52

Másolás

Vágólapra másolva

Ónos eső veszélye miatt keddre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Fejér, Pest és Veszprém vármegye területére a HungaroMet Nonprofit Zrt, írta az MTI.

Veszélyjelzésükben azt írták, éjfél körül egy front csapadékzónája érkezik, amely északnyugat felől halad délkelet felé. A csapadékzónából kedd kora délelőttig az északkeleti vármegyék kivételével nagy területen várható ónos eső, amelynek mennyisége döntően 1 milliméter alatt lesz, de Fejér, Pest és Veszprém vármegyében vastagabb jégpáncél is képződhet.

A meteorológiai szolgálat ezért keddre a három vármegye területére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki, ezekben többórás ónos eső várható, amelynek mennyisége meghaladhatja az 1 milliméternyit.

A többi vármegyére – Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg kivételével – pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben gyenge ónos eső veszélye miatt.

A múlt heti ónos eső miatt sok baleset történt, országszerte mintegy 4000 segélyhívás érkezett a mentősökhöz.

Ahogy korábban írtuk, ezen a héten néhány nap alatt több front is átvonul Magyarország fölött. Kedd reggel -6 és 2 Celsius-fok között lesz a hőmérséklet, napközben pedig 6 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. Az előrejelzések szerint szerda délelőtt egy meleg-, majd késő délután egy újabb hidegfront érkezik. Ez a nap esős lesz, helyenként északon és északkeleten havas eső, havazás is előfordulhat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!