Több ezer alkalommal hívták a mentőket az ónos eső miatt

2024. január 18. – 13:30

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán délután az ország középső és északi megyéinek járásaiban másodfokú, narancs riasztás volt az ónos eső miatt. A csúszós időben meg is szaporodtak a balesetek: országszerte mintegy 4000 segélyhívás érkezett a mentősökhöz – mondta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője az ATV Híradónak.

Győrfi elmondta, hogy délutántól kiugróan sokan kérték az Országos Metőszolgálat segítségét. A legtöbben végtagsérülést és fejsérülést szenvedtek, de több közlekedési baleset is történt. „Budapesten tegnap 20%-kal több esetünk volt a szokásosnál, 1200 fölé emelkedett az esetszám, és országosan is közel 4000 feladatot láttunk el, ami lényegesen több a megszokottnál. Budapesten belül is voltak olyan területek, ahol sokan elestek, végtagsérülést, fejsérülést szenvedtek, és előfordultak közlekedési balesetek is.”

Az OMSZ már szerdán is arról számolt be, hogy egymást érték a mentők a fővárosi sürgősségiken. „A szokásos rosszullétek mellett magas volt a közúti balesetek és az elesésből származó sérültek száma is” – írták. Az országban több baleset is történt: a IX. kerületi Fék utcában egy busz nyolc parkoló autót zúzott le, valamivel távolabb pedig összeütközött két autó. Budapesten a kedvezőtlen időjárás miatt több busz kerülővel, vagy egyáltalán nem közlekedett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!