Egymást érték a mentők a fővárosi sürgősségiken az ónos eső miatt

2024. január 17. – 18:27

Másolás

Vágólapra másolva

Két baleset is történt egymás után Budapest IX. kerületében, a Fék utcában szerdán. Egy busz nyolc parkoló személyautónak csapódott, valamivel távolabb pedig összeütközött két személygépkocsi – írta a katasztrófavédelem. Az ónos eső miatt a fővárosban az átlagosnál több volt a baleset.

A IX. kerületi balesetnél a fővárosi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, áramtalanították a járműveket. A Fék utcát erre az időre teljes szélességében lezárták. Budapesten a kedvezőtlen időjárási körülmények, azaz az ónos eső miatt több, leginkább budai járat kerülővel közlekedett – derült ki a BKK Info oldaláról.

Egymást érik a mentők a fővárosi sürgősségiken – írta Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. A mentősök segítségét szerdán kiugróan sok esethez kérték Budapesten. „A szokásos rosszullétek mellett magas volt a közúti balesetek és az elesésből származó sérültek száma is” – írták.

Napközben a fővárosi segélyhívások megközelítették az ezret, éjszakára pedig további ónos eső miatt adott ki riasztást a HungaroMet.

Az ónos eső miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki a HungaroMet Zrt. Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes járásaira. Az érintett területeken a következő órákban az ónos eső várható mennyisége meghaladhatja az 1 millimétert. A fővárosi kerületi önkormányzatok is veszélyre figyelmezettek. „A kerület meredekebb utcáin különösen veszélyes lehet a közlekedés. Mindenkit fokozott óvatosságra kérünk, csak akkor induljanak útnak, ha az utak, utcák állapota nem veszélyezteti a biztonságukat” – írta Facebook-oldalán a XII. kerület.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!