Front frontot vált majd jövő hét első napjaiban

2024. január 21. – 16:35

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány nap alatt több front is átvonul felettünk, nem lesz unalmas a jövő hét első fele – írja jövő heti előrejelzésében az Időkép.

Hétfőn az ország nagy része napos időre ébredhet majd, de van, ahol köd és a pára állja majd ennek útját. Napközben aztán egy melegfront miatt egyre nagyobb területen jelennek majd meg fátyolfelhők, ezek nyugaton és északon meg is vastagodhatnak. Hajnalban és reggel hideg lesz -10 és -3 fok között alakul a hőmérséklet, napközben pedig 0 és 7 fok közé melegszik majd a levegő.

Nem kell sokat várni majd a következő frontra: hétfőről keddre virradóra érkezik is egy hidegfront. A csapadékmentes hétfő után, keddre jut majd minden: számítani kell vegyesen esőre, havas esőre, ónos esőre, havazásra. Kedden napközben kelet felé távozik a csapadék, miközben nyugat-északnyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Szél is előfordulhat majd napközben, ezzel együtt reggel -6 és 2 fok között lesz a hőmérséklet, napközben pedig 6 és 11 fok között.

Szerdán egy napra két front is jut majd: délelőtt meleg-, majd késő délután egy újabb hidegfront érkezik. Ez a nap esős lesz, helyenként északon és északkeleten havas eső, havazás is előfordulhat. Hajnalban még sok helyen fagyni fog, de északkeleten és keleten 1 és 6 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, máshol 6 és 13 fok közé melegedhet a levegő. Csütörtökön az ország nagy részén kimondottan szeles időre van kilátás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!