Hiába szóltak a gyerekek, a sofőr nem nézte meg, hogy a négyéves kislány a napon álló, lezárt buszban maradt

2024. január 17. – 08:10

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába szóltak a gyerekek, hogy egy kislány maradt a buszon, a sofőr ezt nem ellenőrizte, és lezárta a buszt, ahol a négyéves gyerek hat óra elteltével eszméletét vesztve hőgutát kapott. Inez a kórházba szállítása után három nappal meghalt.

A 2022. júniusi tragédia ügyében kedden folytatódott az 57 éves buszsofőr ellen a tárgyalás, ahol a szakértő elmondta, hogy a sofőr miben hibázott: köteles utaslistát beszerezni, a felszállásnál ellenőrizni az utasokat, valamint leszállásnál is, hogy mindenki elhagyta-e a járművet. Ez esetben a gyerekek látták, hogy Inez még ott van a buszon – írta a Blikk.

A bíró felolvasta az egyik gyerek vallomását is, aki hangosabban is szólt a sofőrnek arról, hogy Inez még a buszban van: „Ült az ülésen, nem zajongott, nem kiabált, meg amúgy is csendes kislány.”

A sofőrt halált okozó, foglalkozáskörében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolták meg tavaly – 1 év 10 hónap fogházbüntetésre téve indítványt –, ám a férfi nem vallotta magát bűnösnek. Állítása szerint nem hallotta a gyerekek figyelmeztetését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!