Novák Katalin találkozott Karsai Dániellel és Orbánnal is

2024. január 15. – 20:57

Másolás

Vágólapra másolva

Novák Katalin köztársasági elnök hétfőn egyrészt megtartotta évindító megbeszélését Orbán Viktorral. Mint Novák írta, idén Magyarország „meghatározó év elé néz”, ugyanis

„idén 25 éves a NATO- és 20 éves az EU-tagságunk, ráadásul Magyarország az unió soros elnöke is lesz”.

A köztársasági elnök hozzátette, év elejére a szlovák és a vietnámi miniszterelnök is Magyarországra jön, Novák pedig kedden találkozik az Európai Bizottság elnökével.

Orbán mellett Novák találkozott Karsai Dániellel is. A találkozót Karsai kezdeményezte, nagyjából egy órán át beszélgettek. Karsai posztja szerint Novák nyitott volt, „csak annyit kért, hogy a stábjával alaposabban átgondolhassák a javaslatomat” – tette hozzá Karsai. A beszélgetést két hét múlva fogják folytatni, Karsai Nováknak tett javaslata pedig egyelőre nem ismert.

Karsai Dániel testvére, Karsai Péter decemberben nyújtott be két népszavazási kérdést az eutanáziáról. A kérdések biztosítanák a lehetőséget az eutanáziához azoknak, akik Karsai Dánielhez hasonlóan gyógyíthatatlan betegségben szenvednek, ami megfosztja őket az emberi méltóságuktól, és komoly szenvedéssel jár.

A kormánypárti politikusok közül egyedül Kósa Lajos volt hajlandó szóba állni Karsaival, december 12-én több mint egy órán keresztül beszélgettek a Parlamentben. A találkozón Kósa azt mondta, hogy elviekben támogatja az eutanáziáról szóló népszavazást. Az ALS-szel diagnosztizált Karsaival korábban mi is készítettünk interjút.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!