Egy héttel kitolja a kormány a nemzeti konzultáció határidejét

2024. január 9. – 14:03

Másolás

Vágólapra másolva

Január 10-ről január 17-re tolja ki a nemzeti konzultáció válaszadási határidejét a kormány, írja az MTI. A magyarázat szerint azért döntöttek a hosszabbítás mellett, mert „a kormány mindenkinek szeretné biztosítani a lehetőséget, hogy elmondja a véleményét”. Ennek ellenére azt írták, hogy változatlanul nagyon sok konzultációs kérdőív érkezik vissza, a résztvevők száma meghaladta az 1 millió 222 ezret.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közlése szerint továbbra is nagy a nyomás Magyarországon, hogy még nagyobb összeggel járuljon hozzá a háború finanszírozásához. „A konzultációban erről a kérdésről is véleményt nyilváníthatnak a magyarok, mint ahogy több más, az ország szuverenitását alapvetően befolyásoló kérdésről, így a nemrég elfogadott új migrációs csomagról. Változatlanul azt gondoljuk, hogy ha sokan állunk ki az álláspontunk mellett, annak nagy súlya lesz a brüsszeli tárgyalóasztaloknál” – fogalmaztak a közleményben.

A novemberben kiküldött konzultáció a 13., amit a kormány indított, fő témája a szuverenitásvédelem. A szuverenitásvédelmi törvényt viszont már a konzultáció lezárulta előtt – vagyis azelőtt, hogy megismerhették volna az emberek véleményét – benyújtották, majd meg is szavazták. A nemzeti konzultáció kérdéseinek valóságtartalma már önmagában is megkérdőjelezhető, illetve rengeteg témát le is egyszerűsít. A válaszokban ahogy eddig is, most is két opciót villantanak fel: egyetérteni a kormánnyal és minden rendben lesz, vagy egy „migránsgettóvá” züllesztett ország, ahol se rezsicsökkentés, se kamatstop, ami az ukránoknak azért fegyvert küld, a Hamásznak pedig pénzt, eközben pedig „génmódosított ukrán gabonát” esznek az emberek, a gyerekeket pedig „agresszív LMBTQ-propagandával” tömik – mindezt persze Brüsszel akaratából.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!