A volt fidelitasos influenszer Orbán Tiktokjáról: a videóiban úgy ugrál a kép, mint a Minimaxon

2024. január 8. – 13:52

Másolás

Vágólapra másolva

Tóth Bettina, a korábban a Fidelitasból kilépett influenszer a Média1 podcastjében beszélt többek között Orbán Viktor TikTokjáról: Tóth nemrég töltött fel saját oldalára egy videót arról, hogy Orbán oldalán gyanúsan sok megtekintő van, ami aránytalanul nem egyezik a kedvelések számával. Volt a videók között olyan, ami 10 milliós megtekintés mellett csak 500 lájkkal, de olyan is, ami eleinte milliós, később viszont már csak százezres megtekintettséggel futott.

Az influenszer arról beszélt, hogy ez amiatt is lehet, hogy sem a TikTok, sem a Youtube „nem támogatja a vásárolt követőket, nézettséget”. A furcsa nézettségi számokról a Média1 is megkérdezte Orbán Viktor sajtófőnökét, Havasi Bertalan azonban erre csak annyit válaszolt:

„Ostobaságokkal nem foglalkozunk.”

Tóth szerint az állhat a hirtelen megugrott nézettségi számok mögött, hogy a konzervatív oldal „mindig megkésve kapcsolódik a közösségi médiához” és úgy néz ki, „sietni akartak” Orbán oldalán, hogy behozzák a számokat. Tóth emellett beszélt a Fidesz facebookos működéséről is, arról, hogy a kormánynál körbezárnak, egymás alá kommentelgetnek, míg az ellenzéknél nem támogatják igazán egymást.

„Az ellenzék kommunikációja borzalmas, nincs kiépített hálózatuk"

– fogalmazott Tóth, aki hozzátette, érdekes jelenség, hogy a Fidesz minden közösségi oldalra később érkezik, mégis utána ők uralják le azt az ellenzékkel szemben. Orbán Viktor TikTok-videóiról még azt hozzátette: szerinte az látszik a villódzó, gyors videókon, hogy Orbán olyanokat próbál posztolni, amikről „azt hiszi, hogy fiatalosak”. Bár szerinte kérdéses, hogy ez kompatibilis egy miniszterelnökkel, hogy összevissza, színesen ugrál a kép, mint a Minimaxon".

Orbán Viktor TikTokjáról egyébként ebben a cikkünkben írtunk.

A kilépés

Tóth Bettina arról beszélt, hogy azért ment anno a Fidelitasba, mert nem akart sem a „liberál-gender” vonalon, sem a szélsőjobbon lenni. Hozzátette, utána többször kérték fel, hogy induljon az önkormányzati választáson, de ő nem akart: a Fidelitasból való távozása óta pedig pártba nem akarna már belépni, saját pártra hagyja maximum nyitva a kapukat.

Tóth beszélt arról is: volt a Fidelitasból olyan, hogy „leszóltak neki fentről”, amiért petíciót indított egy kollégium mellett. Szerinte végig kritikus volt a Fidelitasszal szemben, de remélte, hogy reform felé mehet az irány. Elküldték aztán a Pesti TV-től, kilépett a Fidelitasból is, ami után olyan emberekkel kellett megszakítania a kapcsolatot, akikkel jóban maradhatott volna, mert „tudtam, hogy a párt az első [nekik]”.

Tóth Bettina a Telexnek korábban arról beszélt, hogy miután elmondta nyilvánosan a véleményét a Megafonról, hívták a Fidelitastól, hogy „csendben marad vagy kilép”. „A válaszom az volt, hogy kilépek inkább, minthogy csendben maradjak” – mondta akkor lapunk megkeresésére. Tóth Bettina kilépéséről itt írtunk hosszan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!