Az influenszer szerint a Fidelitasból való kilépése után álprofilokról mocskolták

2022. december 31. – 19:03

Az influenszer szerint a Fidelitasból való kilépése után álprofilokról mocskolták
Tóth Bettina a 2021. október 23-i Békemeneten – Fotó: Tóth Bettina / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Rögtön a Fidelitasból való kilépése után kamuprofilokról kezdtek jönni becsmérlő kommentek az oldalaira, de a kontaktlistája kijelezte, hogy melyik ismerőseiről van szó, és amikor ezt szóvá tette az illetőknek, törölték a mocskolódó hozzászólásokat – erről beszélt a pénteken közzétett videójában Tóth Bettina, a Fidelitasból nemrég kilépett influenszer.

Arra is utalt a TikTok-videóban, hogy az őt érintő kitalált történetek és találgatások miatt jutott arra, inkább felfedi a nyilvánosságban: szerinte a Megafon miatt kellett kilépnie a Fidesz ifjúsági szervezetéből. Kritikákra reagálva arról is beszélt, hogy ha a nézettségszerzés lett volna a célja, akkor már az áprilisi országgyűlési választás előtt „cirkuszt csinált volna”, de mint mondta, nem ez volt a szándéka, hanem az, hogy a „hatalmi pozícióban lévő emberek, akik tudják, hogy mi a probléma, próbáljanak javítani a dolgon”. De aztán rájött, hogy ez „naiv feltételezés” volt a részéről.

Megkérdeztük Tóth Bettinát, hogy kik, milyen közszereplők írtak becsmérlő kommenteket a posztjai alá, beszámolunk róla, ha válaszol a megkeresésünkre.

Egy másik nemrég készült TikTok-videójában arra az eredetileg Orbán Viktortól származó mondatra reflektált, ami úgy szól: „Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”. Ez Tóth Bettina esetében azért ellentmondásos, mert a Telexnek korábban arról beszélt, miután elmondta nyilvánosan a véleményét a Megafonról, hívták a Fidelitastól, hogy „csendben marad, vagy kilép”. „A válaszom az volt, hogy kilépek inkább, minthogy csendben maradjak” – mondta akkor lapunk megkeresésére.

A megafonosokat megszólítva korábban úgy fogalmazott: „míg ti fizettek ezért az aránytalan számért, én addig megdolgozom érte”. Majd hozzáfűzte: „Veletek ellentétben, nekem nincs rejtegetnivalóm…” És lapunknak azt is mondta: „Úgy gondolom, egy tehetséges embernek nem kell hirdetés ahhoz, hogy nézettséget szerezzen.”

Azt azonban a Fidesz ifjúsági szervezetéből való kilépése után is több alkalommal hangsúlyozta: továbbra is kiáll jobboldali értékei mellett, úgy gondolja, nincs jobb alternatíva ma Orbán Viktornál és a Fidesznél.

Korábbi cikkünkben írtunk arról is, hogy nemcsak Tóth Bettina és néhány megafonos influenszer között van konfliktus, hanem ez az eset egy tágabb körű ellentét része. Feszültség van a központilag pénzelt, és az önerőből működő, Fidesz-szimpatizáns oldalak működtetői között.

Bár a jobboldali véleményvezérek gyakran beszélnek arról, hogy a közösségi platformok a liberális oldal képviselői, és így lényegében ellenük vannak, a Megafon esete azt mutatja: akinek pénze van, az pofonegyszerűen lényegében bármennyi szavazóhoz el tudja juttatni az üzeneteit, sőt, olyan menyiségben tudja sulykolni ezeket, ami kevés más kommunikációs csatorna esetében lenne kivitelezhető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!