Hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a DK az árverésre kiírt lélegeztetőgépek ügyében

2024. január 6. – 12:12

Másolás

Vágólapra másolva

Hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a Demokratikus Koalíció az árverésre került lélegeztetőgépek ügyében. A párt szerint a kínai lélegeztetőgépeken a Fidesz-közeli milliárdos elit gazdagodott meg, miközben több tízezer ember meghalt a járványban.

A DK szerint a fideszes magán-egészségügyi cégek extraprofitja helyett erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot kellene megvalósítani, ahol nem lehet büntetlenül ellopni a magyarok közös pénzét. Szerintük ezért van szükség kormányváltásra, utána pedig Dobrev Klára szociáldemokrata kormányára.

A Covid-járvány idején a kormány több mint 300 milliárd forintért több mint tízezer lélegeztetőgépet vásárolt, amelyek nagy részét soha nem használták. A kínai gépeket később senki nem akarta megvenni, a kormány egy részét megpróbálta elajándékozni, de ez sem nagyon sikerült.

Most 749 lélegeztetőgépet írtak ki árverésre. Ezeket annak idején darabonként több mint 10 millió forintért rendelte meg az állam. Most kikiáltási áruk 1,3 millió forint, de ha első körben senkinek nem kellenek, akkor végül 13 ezer forintos darabáron is túladna rajtuk a kormány. A gépeket az árverésen mi is megnéztük, az erről szóló cikkünk itt olvasható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!