A rendőrség lezárta a nyomozást Herczeg Zoltán ügyében

2024. január 5. – 11:41

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárta a nyomozást a rendőrség Herczeg Zoltán divattervező ügyében, akit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítottak meg – tudta meg a Mandiner.

Herczeg Zoltánt kábítószer-kereskedelem gyanújával tartóztatták le 2022 októberében. Korábban Keviczki István, Herczeg ügyvédje arról beszélt a Telexnek, hogy ügyfelénél bruttó 145,58 gramm tömegű marihuánát és 18,63 gramm tömegű kokaint találtak. Ennek a mennyiségnek a hatóanyag-tartalma meg se közelíti a jelentős mennyiség alsó határát. Herczeg majd fél évet töltött letartóztatásban, a belvárosi Markó utcából a budai Gyorskocsi utcába, majd a Venyige utcai börtönbe vitték át.

Végül az ügyészség kezdeményezésére házi őrizetbe került, nyomkövetőt kellett viselnie. A nyomkövető, közel négy hónap házi őrizet után tavaly augusztus 21-én került le a divattervező lábáról. Ez ellen az ügyészség fellebbezett, ám ezt a bíróság elutasította, így szeptemberben jogerőssé vált a bűnügyi felügyelet megszüntetése. Az ügyről a Fővárosi Főügyészség annyit közölt a lappal, hogy

a rendőrség befejezte a nyomozást, „és előterjesztést tett az érdemi ügyészségi döntés meghozatalára, amely folyamatban van”.

Havonta százezret költöttem a börtönben, hogy ne dögöljek éhen” – mondta Herczeg a Telexnek adott interjújában. Ebben többek közt arról is beszélt, hogy miért érezte magát „kakukktojásnak és hősnek” a börtönben, illetve mesélt arról is, hogy a fegyőrök és fogvatartottak többsége kedves volt vele.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!