Lekerült Herczeg Zoltán lábáról a nyomkövető, első útja a fürdőbe vezetett

2023. augusztus 21. – 17:40

Másolás

Vágólapra másolva

Közel négy hónap házi őrizet – és az azt megelőző fél év előzetes – után vége Herczeg Zoltán divattervező, aktivista bűnügyi felügyeletének, azaz házi őrizetének. Augusztus 20-án lejárt a korábbi határozat, amit a bíróság nem hosszabbított meg – írja a Blikk.

Herczeget kábítószer-kereskedelem gyanújával tartóztatták le 2022 októberében. Fél évet ült. A belvárosi Markó utcából a budai Gyorskocsi utcába, majd a Venyige utcai börtönbe vitték át. Végül négy hónapja az ügyészség kezdeményezésére házi őrizetbe került, nyomkövetőt kellett viselnie. Herczeget egyébként egy barátja csalhatta tőrbe.

A jó hírt szokatlan időben közölték Herczeggel: szombaton hajnali negyed 2-kor ébresztették a rendőrök, hogy levegyék a nyomkövetőt. A divattervező a Blikknek elmondta, hogy bár jogilag megszűnt a bűnügyi felügyelet, az elsőfokú döntéssel szemben az ügyészség három napig fellebbezhet, ám reméli, ez nem történik meg. „Hello SZABADSÁG! Köszi Istenke!” – számolt be Instagram-oldalán közzétett posztjában, amin az látható, hogy a Széchenyi fürdőben van.

Havonta százezret költöttem a börtönben, hogy ne dögöljek éhen” – mondta Herczeg a Telexnek adott interjújában. Ebben többek közt arról is beszélt, hogy miért érezte magát „kakukktojásnak és hősnek” a börtönben, illetve mesélt arról is, hogy a fegyőrök és fogvatartottak többsége kedves volt vele.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!