Kiengedték a börtönből, házi őrizetbe került Herczeg Zoltán

2023. április 20. – 14:49

Másolás

Vágólapra másolva

A bíróság megszüntette Herczeg Zoltán letartóztatását, házi őrizetbe kerül – írja a Fővárosi Főügyészség közlése alapján a 24.hu. A divattervezőt és egy másik férfit október 21-én fogták el a rendőrök drogkereskedelem gyanúja miatt. Herczeget egy barátja csalhatta tőrbe.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a lapnak azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró megszüntette a gyanúsítottak letartóztatását, és augusztus 20-ig nyomkövetős bűnügyi felügyeletbe helyezte őket.

Hogy ne tudjanak összebeszélni, a két gyanúsított csak külön engedéllyel hagyhatja el az otthonát, és csak hetente egyszer, két különböző időpontban, hogy biztosítsák a mindennapi életükhöz szükséges feltételeket.

Keviczki István, Herczeg ügyvédje korábban arról beszélt a Telexnek, hogy ügyfelénél bruttó 145,58 gramm tömegű marihuánát és 18,63 gramm tömegű kokaint találtak. Ennek a mennyiségnek a hatóanyag-tartalma meg se közelíti a jelentős mennyiség alsó határát. (Ezért a büntetési tétel sem lehet nagyobb 2–8 évnél.)

Magyarországon szorosan hozzátapadt Herczeg Zoltán nevéhez a divattervező szó, még ha a divatiparban ellentmondásos volt is a megítélése, és az utóbbi időben ő maga is kivonulni készült a szakmából. Herczeg mostanában már sokkal inkább volt médiaszemélyiség, politikai megmondóember, civil aktivista, a fenntarthatóság szószólója, mint divattervező. A divattervező karrierjéről, munkásságáról, élettörténetéről szóló cikkünket itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!