RTL: A MÁV dokumentumában nincs utalás arra, hogy március 1-je után megszűnik a Budapest-bérlet

2024. január 3. – 20:24

Másolás

Vágólapra másolva

Bár pár napja a MÁV azt állította, legkésőbb március 1-jén megszűnik a Budapest-bérlet az agglomerációs Volánbusz-járatokon és a MÁV-HÉV-járatokon, az RTL szerint egy december 29-én a MÁV illetékese által is aláírt dokumentumban ilyen határidő nem szerepel.

A Híradó szerint a birtokukba került dokumentumban nincs utalás arra, hogy március 1-je után nem lesznek használhatók a BKK bérletei a HÉV-ekre, Volánbuszokra és vonatokra. Ez akkor következne be, ha valamelyik szolgáltató felmondaná a szerződést.

Karácsony Gergely erről azt mondta, ez egy határozatlan idejű szerződés, tehát addig van érvényben, amíg valaki föl nem mondja. A főpolgármester szerint a főváros azt biztosan nem fogja fölmondani, „mert ez ellentétes a budapestiek érdekeivel, ellentétes az agglomerációban lakók érdekeivel is. Ha a kormány ezt föl akarja mondani, akkor ez az ő politikai döntése lesz.” Azt is mondta, a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztériumtól nem jelezték feléjük, hogy felmondanák a Budapest-bérletről szóló szerződést.

A kormánylapokat erősítő Index szerdai értesülése szerint nem a kormány, hanem Karácsony Gergely és Draskovics Tibor, a BKK igazgatóságának elnöke (korábban Gyurcsány-kormány pénzügyminisztere) „fúrta meg” a Budapest-bérletet. A lap egy hozzájuk eljutott BKK-s levelezés alapján állítja: a főváros kapott ajánlatot a folytatásra. Erre az állításra aztán Karácsony úgy reagált: szerinte hiába fizetnének többet, a Budapest-bérlet mindenképp megszűnne.

A Budapest-bérlet megszüntetésével azok járhatnak igazán rosszul, akik a főváros területén belül rendszeresen használják az állami üzemeltetésű HÉV vagy a Volánbusz azon járatait, amelyek szintén a főváros belterületén közlekednek. Ez a két lehetőség becsléseink szerint több százezer utast érinthet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!