Több mint kilenc hónap után sincs gyanúsítottja az M1-esen történt halálos tömegbalesetnek

2023. december 26. – 20:36

Több mint kilenc hónap után sincs gyanúsítottja az M1-esen történt halálos tömegbalesetnek
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint kilenc hónap után is nyomoznak a rendőrök az M1-esen márciusban történt halálos tömegbaleset ügyében, még nincs gyanúsítottja az ügynek, derült ki az RTL Híradójából.

Március 11-én 41 jármű ütközött össze a hatalmas porviharban Herceghalomnál, az erős szél miatt ugyanis egy húszméteres sávban porátfúvás alakult ki az autópályán. Egy négygyerekes budapesti családapa meghalt, vele utazót felesége és kétéves kislányuk kórházba került. Összesen harminckilencen sérültek meg a balesetben.

Az autópályán nem volt forgalom- vagy sebességkorlátozás, de a kijelzőkön figyelmeztettek az erős oldalszélre és a kedvezőtlen látási viszonyokra. Néhány órával korábban néhány száz méterre történt egy másik baleset is az M1-esen Budapest felé, az autópálya lezárását azonban senki nem kezdeményezte.

A tömegbaleset után büntetőeljárás indult, a rendőrök képeket, videókat, beszámolókat kértek az emberektől. Most az RTL-nek azt mondták, hogy eddig 138 bejelentést kaptak a balesetről, köztük több tucat képet és videót. A nyomozók tanúkat is kihallgattak, de egyelőre nem tudni, ki lehet a felelős a halálos tömegbalesetért.

A sztrádát is üzemeltető Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt.-től azt írták az RTL-nek, hogy a rendőrségi vizsgálat lezárásáig ők sem tudják lezárni a saját belső vizsgálatukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!