8,5 milliós díjazást szavaztak meg a DK-ból is elküldött volt gödi alpolgármesternek

2023. december 18. – 08:11

Másolás

Vágólapra másolva

2019 őszén még együtt álltak ki az ellenzéki összefogás jelöltjei Gödön, végül pedig többséget szereztek, a polgármester pedig az akkor még momentumos Balogh Csaba lett. Az ellenzéki szövetség, írja az Rtl.hu, fél évig bírta, utána szétesett: az összefogás négy képviselője külön frakciót alapított, és együtt szavazva a Fidesszel, korlátozták a polgármester jogköreit. Ám a veszélyhelyzet lehetőséget adott Baloghnak, hogy saját jogkörben döntéseket hozzon, így ő leváltotta az elpártoló alpolgármestereket, akik ezután fegyelmit kezdeményeztek ellene. Végül a külön frakciót alapító DK-s polgármestereket a pártból is kizárták.

A konfliktusok után Balogh az év elején lemondott, utódja az olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán lett, akit a Fidesz is támogatott. Kammerer nyújtotta be azt a javaslatot, aminek értelmében visszamenőleg, az elküldésétől számítva kamatostul kifizetné az egyik menesztett alpolgármesternek, a korábbi DK-s Lőrincz Lászlónak az alpolgármesteri pozícióban kapott fizetését (összesen kb. 8,5 millió forintot). A javaslatot végül megszavazták, emiatt a Momentum helyi politikusa, Vajda Viktória le is mondott az önkormányzatban a tanácsnoki posztjáról. Az RTL kereste Lőrinc Lászlót és Kammerer Zoltánt, de nem kaptak választ kérdéseikre.

Vajda Viktória a Facebookon december közepén azt írta: „Egyedül a Momentum képviselői nyomtak NEMET a mai zárt gödi testületi-ülésen, amin a többi képviselő megszavazott 8,5 millió forintot az ex DK-s Lőrincz Lászlónak az »elmaradt« alpolgármesteri fizetésére, szabadságmegváltására és kamatokra. Arra az alpolgármesteri munkára, amit a 2020 júniusában történt leváltása óta nem végez. Tegyük tisztába, leváltása előtt sem dolgozott máson mint, hogy tönkretegye Gödöt, az összefogást és a momentumos polgármestert.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!