Zsarolhatóvá vált Győr egyik alpolgármestere? – kérdezi egy képviselő Dézsi polgármestert

2023. december 16. – 18:02

Zsarolhatóvá vált Győr egyik alpolgármestere? – kérdezi egy képviselő Dézsi polgármestert
Tavaly nyáron még közösen fotózkodtak, hátul Hajtó Péter, elöl Dézsi Csaba András – Fotó. Facebook / Dr. Dézsi Csaba András
Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító
Laczó Balázs
Laczó Balázs
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

A győri Fidesz-frakcióból kizárt, nyáron részegen szónokló Hajtó Péter, független képviselő szombaton nyílt levelet írt Dézsi Csaba András fideszes győri polgármesternek. Egy hónapok óta keringő, egyelőre bizonyítást nem nyert szóbeszéd az írás tárgya, miszerint Dézsi egyik alpolgármestere erőszakos bűncselekményt követett el, emiatt zsarolhatóvá vált. (Dézsi Csaba András mellett egy női és két férfi alpolgármester dolgozik.)

A nyílt levél szerint „az alpolgármester zsarolhatóvá vált, a sértett(ek)nek jogtalan előnyt, győri üzleteket játszhatott ki”.

„Arra kérem, hogy a lehető legrövidebb időn belül vizsgálja ki, hogy a városban régóta és széles körben terjedő állításoknak milyen valóságalapja van” – írja Dézsinek Hajtó Péter.

Hozzátette azt is, hogy „amennyiben igazak, kérem, haladéktalanul tegye meg a megfelelő lépéseket, és az adott személy azonnali hatállyal mondjon le minden tisztségéről!”

Forrásaink szerint egyébként is azt tervezte a városvezetés, hogy az érintett alpolgármester a jövő keddi közgyűlésen bejelenti a lemondását valamilyen indoklással. Az is benne volt a pakliban, hogy olyan városi, közéleti feladattal bízzák meg, amely új kihívást és új munkakört jelent a számára, de azt már nem alpolgármesterként látná el, és a kiszivárgott hírek szerint az utódját is kijelölték.

A Telex egész délután kereste Dézsi Csaba Andrást, mostanáig nem értük el, amennyiben sikerül vele felvenni a kapcsolatot, cikkünket frissítjük. Kerestük a tudomásunk szerint érintett alpolgármestert is, akiről az eddig nem cáfolt történet szól, a telefont ő sem vette fel.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!