Vitézy Dávidot az LMP-n kívül civilek is keresték, hogy legyen főpolgármester-jelölt

2023. december 14. – 15:45

Másolás

Vágólapra másolva

Részben megdicsérte az országbérlet bevezetése miatt Lázár János minisztert a korábbi közlekedési államtitkár, Vitézy Dávid. A vonalbezárásokat viszont kifejezetten rossz iránynak nevezte a 444-nek adott interjújában.

Vitézy 2022. november 14-én, Lázár érkezése után jelentette be távozását. Azóta is aktívan szokott reagálni a közlekedést érintő kérdésekben, azt is elmondta például, hogy Lázár János miniszter érkezése óta a legjobb vasútfejlesztési szakemberek 90 százaléka elhagyta a MÁV-ot. Megártott neki a meleg, álmodozó, lázálom, hazugság – ilyen megjegyzések követték egymást még szeptemberben.

Vitézy nyomatékosította, hogy adófizetői pénzből nem szabadna autópálya-építésre költeni, csak vasútfejlesztésre.

A főpolgármester-jelöltségről is beszélt, hiszen az már korábban kiderült, hogy az LMP támogatná. Ungár Péter fel is hívta, de ahogy akkor sem, most sem mondott konkrétumokat. Nem döntötte még el, hogy egyáltalán időszerű-e a jelöltség.

„Több civil szervezet, közéletben aktív magánember is megkeresett azzal, hogy örülnének, ha megméretném magam a jövő júniusi választáson, és Budapest fejlesztése picit nagyobb lendületet, sokkal világosabb fejlesztői szemléletet kapna, mint ma.”

Vitézy komoly problémának tartja, hogy a két nagy politikai oldal az országos pártpolitikai szempontjainak rendeli alá a főváros összes ügyét, miáltal a főváros fejlődése megállt. Ez kritika a kormányzat, de ugyanúgy kritika a kötött pályás fejlesztéseket módszeresen akadályozó fővárosi koalíció és annak legerősebb pártja, a Demokratikus Koalíció irányába is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!