A tulajdonos ALS betegsége miatt bezár a Kőröshegyi völgyhíd lábánál lévő étterem

2023. december 12. – 11:17

Másolás

Vágólapra másolva

A tulajdonos ALS betegsége miatt januártól bezár a Kőröshegyi völgyhíd lábánál 2021-ben nyílt népszerű vendéglátóhely, a Völgyhíd Konyha & Rét nevű étterem – írta a 24.hu.

A hely főként a különleges panorámája miatt vonzotta a vendégeket, az emeleten egész évben nyitva tartó bisztrókonyha üzemelt. Az étterem Facebook-oldalán Szalai Dezső tulajdonos azt írta: „Egy számomra nagyon nehéz döntést kellett meghoznom. ALS betegségem előrehaladtával olyan stádiumba jutott, ami lehetetlenné teszi számomra a Völgyhíd folytatását, ezért januártól bezárjuk konyhánkat.”

„Köszönjük, hogy velünk voltatok ebben a kivételes kalandban, a Völgyhíd Konyha & Rét számomra sokkal többet jelentett, mint csupán egy vendéglátóhely. Bízom benne, hogy nektek is olyan hellyé vált, ahol a különleges ételek és egyedálló panoráma mellett a magyar tenger és Kőrőshegy egyedisége is megérintett. Remélem, találunk olyan vevőt, aki továbbmegy a megkezdett úton. Az évet és vele együtt a Völgyhíd Konyha & Rétet december 29. és január 1. között még egy utolsó igazi vendéglátással zárjuk” – áll a bejegyzésben.

Az ALS, vagyis amiotrófiás laterálszklerózis betegség lényege, hogy az izmokat mozgató idegsejtek elsorvadnak, ami idővel teljes bénuláshoz vezet. Az ALS betegség gyógyíthatatlan. Az idő előrehaladtával a légzési funkciók megszűnnek, és a halál fulladás miatt következik be. Ezzel a betegséggel küzd Karsai Dániel alkotmányjogász is, aki az elmúlt hónapokban társadalmi vitát indított el Magyarországon az eutanáziáról. A magyar törvények jelenleg tiltják az aktív eutanáziát, de Karsai és támogatói a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósághoz fordultak azért, hogy saját döntéséből, méltósággal fejezhesse be az életét Magyarországon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!