A Momentum Veres Pált támogatja az önkormányzati választásokon Miskolcon

2023. december 7. – 10:42

Másolás

Vágólapra másolva

A Momentum a jelenlegi polgármestert, Veres Pált támogatja a jövő évi önkormányzati választásokon Miskolcon – jelentette be Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke a Facebookon.

„A Momentum Mozgalom megígérte, nem lesz akadálya annak, hogy ismét egy ellenzéki jelölt, egy ember álljon az állampárt jelöltjeivel szemben. Ezért támogatunk egy hiteles városvezetőt, aki kétciklusnyi fideszes irányítás után hódította vissza a várost 2019-ben. Veres Pál sikeres polgármester, akinek pontos elképzelése van a város további fejlődését illetően. Bízunk benne, hogy a többi ellenzéki párt is felismeri a felelősségét, és a jelenlegi különutas politikájuk helyett az összefogást fogják választani és erősíteni Miskolcon. (…) Bízunk benne, hogy már nem kell sokáig arra várni, hogy teljes legyen az egység Veres Pál mögött, hiszen ő biztosan képes legyőzni az állampárt emberét a városban!” – írta Gelencsér.

Miskolc az egyik olyan város, ahol jelenleg nincs teljes ellenzéki összefogás. A DK és az LMP októberben jelentette be, hogy Hegedűs Andrea országgyűlési képviselőt támogatják a miskolci polgármester-választáson. Az MSZP és a Jobbik már korábban bejelentette, hogy Veres mögött állnak, ahogy a Párbeszéd – ZÖLDEK is, ráadásul Veres a párt minimum-programját is aláírta.

A DK és az LMP azt nehezményezi, hogy Veres ellenzéki polgármesterként meglehetősen szoros kapcsolatot ápol a kormánnyal. 2021-ben elfogadta Varga Judit felkérését, és a Miskolci Egyetemet fenntartó vagyonkezelő alapítvány kuratóriumi tagja lett. A kormány tagjai rendszeresen Miskolc ellenzéki polgármesterére mutogatva mondják azt, hogy nem igaz az az állítás, hogy csak kormánypárti politikusokkal töltötték volna fel a vagyonkezelő alapítványokat.

Miután az Európai Bizottság felfüggesztette az alapítványi egyetemek Erasmus- és Horizont-programját, Veres közleményben jelentette be, hogy kész lemondani a kuratóriumi megbízatásáról, „amennyiben a miskolci diákság, a város és az egyetem érdeke úgy kívánja, és ezáltal az egyetem hallgatói visszakerülhetnek az Erasmus-programba.”

Veres korábban a miskolci Földes Ferenc Gimnázium igazgatója volt, majd a 2019-es önkormányzati választáson az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjeként több mint 14 százalékponttal előzte meg fideszes kihívóját Alakszai Zoltánt (54-40%). A 19-ből 15 egyéni választókerületben az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje nyert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!