Legkorábban 2025-ben lehet megoldás az irreálisan magas gázszámlákra

2023. december 5. – 20:11

Másolás

Vágólapra másolva

Ismerik a gázszámlák körüli problémákat, de 2025 előtt nem valószínű, hogy meg tudják oldani azokat – erről beszélt Lantos Csaba energiaügyi miniszter az RTL Híradónak.

„Ez egy hosszabb távú projekt lesz, itt a teljes informatikai rendszert át kell alakítani ahhoz, hogy ezt megtegyük. Ismerjük a problémát, megpróbáljuk kezelni majd. Ez azt jelenti, hogy inkább 2025”

– mondta Lantos. Sokan rendszeresen jóval magasabb gázszámlákat kapnak, mint korábban, hasonló fogyasztásuk után. Előfordult, hogy valaki tavaly októberben 85 köbméter gázért 11 ezer forintot fizetett, most, egy évvel később 89 köbméterért 28 ezret számláztak ki neki.

A problémát sokaknál az okozza, hogy a nyáron használt gázmennyiséget végig piaci áron, azaz a rezsicsökkentett ár többszörösért számolták el. A számlát emellett az úgynevezett jelleggörbe is befolyásolja, aminek a lényege, hogy meleg időben kevesebb, hideg időben több kedvezményes gázt lehet elhasználni. Azt RTL-nek nyilatkozó elemző elmondta, hogy aki úgy érzi, hogy indokolatlanul nagy összegű számlát kap kérhet azonnali elszámolást és korrekciót MVM-től.

Arról, hogy miért kaphatunk néhány köbméteres fogyasztásra nagyon magas gázszámlát, és mit tehetünk ellene, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!