Kilép a Momentumból a bajai polgármester, aki ellen fegyelmi eljárás indult

2023. december 1. – 11:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Függetlenként folytatja tovább, kilép a Momentumból Nyirati Klára bajai polgármester, aki egy nyilvános rendezvényen kritizálta Donáth Annát, mert szerinte a párt EP-képviselőjének nem kellett volna páros lábbal beleszállnia a Demokratikus Koalícióba – írja a 24.hu. Az eset után a párt fegyelmi eljárást indított egyetlen vidéki polgármestere ellen.

Donáth korábban kijelentette, hogy soha többet nem fog közös listán szerepelni Gyurcsány Ferenccel. Nyirati „önsorsrontó”-nak tartja Donáth kijelentéseit, és nem ért egyet azzal sem, hogy az EP-képviselő a Momentumot liberálisként definiálja, mert szerinte ha a vidék embere meghallja azt a szót, hogy liberális, égnek áll a haja.

A momentumos feszültségek Nyirati elmondása alapján a szervezeti munkára is hatással vannak:

„Annának ez egy borzasztó rossz lépése volt, és én csak csodálkozom, hogy miért hagyják. Annyira rossz lépés, hogy most a Momentumban szerettek volna nálunk Baján egy kihelyezett frakcióülést tartani, és én konkrétan mondtam, hogy ne jöjjenek. Ne jöjjenek, azért, mert most nemkívánatosak Baján.”

Nyirati péntek reggel közölte a pártvezetéssel, hogy kilép, mert szerinte erre van szükség, hogy Baján béke legyen. Úgy gondolja, hogy ha egy politikus nem ért egyet a pártja irányvonalával, jobban teszi, ha kilép. Viszont kihangsúlyozta, hogy nem lép be másik pártba. Egyrészt azért, mert az meghazudtolná mostani lépését, másrészt azért, mert az csak újabb feszültségeket szülne.

„Nekem pedig itt Baján a DK-s polgárt épp úgy képviselnem kell, mint a momentumost vagy a függetlent, esetleg a kormánypártit. Egy kisvárosi polgármesternek az összefogást kell képviselnie mindenáron.”

A 24.hu-nak azt mondta, hogy a fegyelmi eljárás is szerepet játszott a döntésében.

Frissítés: A Momentum a Telex megkeresésére azt írta, sajnálják Nyirati Klára kilépését, és sok sikert kívánnak neki a továbbiakban.

„Nyirati Klára is elismerte, szerencsétlenül fogalmazott, a Momentum Elnöksége szerint pedig nem megengedhető, ha a vitáinkat a belső fórumaink helyett a nyilvánosság elé viszik. Ezért kezdeményeztünk belső vizsgálatot. Sajnáljuk, hogy ennek eredményét nem megvárva jelezte kilépését Nyirati Klára.

Nyirati Klárának sok sikert kívánunk a továbbiakban, a Momentum pedig folytatja azt a munkát, amit az első szabad generáció képviselőjeként a küldetésének tekint, dolgozunk tovább az ellenzék megújításáért és a kormányváltásért. Fontos leszögeznünk, hogy az önkormányzati választásokon a Momentumon nem fog múlni, hogy minden településen egy közös jelölttel induljon az ellenzék a Fidesz ellen” – áll a párt közleményében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!