A lehető legtökéletesebb képpel illusztrálta az FKF, hogy nagy erőkkel takarították Budapesten a havat

2023. november 30. – 21:52

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön az idei első nagyobb havazás annak rendje és módja szerint meg is bénította a fővárosi közlekedést, dacára annak, hogy az FKF kérdésünkre azt írta, munkatársaik már éjszaka preventív szórást végeztek Budapest magasabban fekvő útjain és a hidakon.

Délelőtt aztán már 47 sószóró és hókotró takarítja Budapest útjait, prioritási sorrendben – először a hidakat, felüljárókat, az autópályákat és a fő közlekedési utak fővárosi bevezető szakaszait, majd az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszait és más közösségi közlekedési útvonalait, majd a kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utakat.

Az FKF késő délután aztán újabb helyzetjelentést küldött, mint írták, a mai napon összesen több mint hatvan FKF-es céljármű vett, és vesz ekkor is részt Budapest útjainak megtisztításában, és a közlemény szerint szépen is haladtak, mert már a mellékútvonalak síkosságmentesítését és takarítását végezték. Az FKF képeket is csatolt, ahol jól látszottak az erőfeszítések, de az egyik felvétellel ezt sikerült a lehető legviccesebb módon illusztrálni.

Csak nézzék meg ezt a képet: láttak ma szebbet a ránézésre már letakarított úton haladó 83-as troli és az éppen feltápászkodó (vagy lehet, hogy éppen az esés végén lévő) bringás kettősénél? Persze ez nagy eséllyel nem azt jelenti, hogy az FKF munkásai rosszul végezték a dolgukat, hanem inkább azt, hogy a latyakos, csúszós úton nem a legjobb bringázni. Ha szeretné megtudni, hogy milyen csapadékfajták vannak még, ahol jobban teszi, ha nem ül biciklire, ide kattintson.

Forrás: BKM / FKF
Forrás: BKM / FKF
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!