Megbénította Budapest közlekedését a havazás, a 8-as busz keresztbe állt a BAH-csomóponton

2023. november 30. – 10:31

Megbénította Budapest közlekedését a havazás, a 8-as busz keresztbe állt a BAH-csomóponton
Keresztbe fordult a 8E busz a BAH-csomóponton – Fotó: Jenei Miklós / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

17 busz terelve vagy szakaszosan közlekedik Budapesten az intenzív havazás miatt, közölte a Budapesti Közlekedési Központ a Facebookon. Nem jár a 16-os busz a Deák Ferenc tér és a Clark Ádám tér között, terelve, az autópályán közlekedik a 40-es, a 40B, a 88-as, a 88A, a 140-es, a 140A, a 188-as és a 240-es busz nem jár a Sasadi út és a Károly király utca között. Szintén nem jár az 58-as, a 141-es, a 158-as és a 250-es busz. A 8E busz is terelve jár, a Sasadi út és a BAH-csomópont közötti megállókat nem érinti, munkatársunk épp látta, ahogyan az egyik járat keresztbe fordult a BAH-csomóponti megállónál.

A 27-es, a 60A és a 60B autóbusz nem közlekedik, az 53-as autóbusz a Márton Áron tér és a Sasadi út között nem jár.

Gazdagrét – Fotó: Simor Dániel / Telex
Gazdagrét – Fotó: Simor Dániel / Telex
Behavazott Kelenföld és Rákóczi tér – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex Behavazott Kelenföld és Rákóczi tér – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Behavazott Kelenföld és Rákóczi tér – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

A Mávinform posztja szerint a Déli pályaudvaron elromlott a biztosítóberendezés, emiatt néhány vonat csak Budapest-Kelenföldig közlekedik, illetve onnan indul, a probléma főleg biatorbágyi, martonvásári és a Balaton irányába közlekedő vonatokat érint. A meghibásodás miatt a teljes útvonalukon közlekedő, a Déli pályaudvarról induló, és oda érkező járatoknál is 5-15 perccel hosszabb menetidőre lehet számítani.

47 hókotró takarítja a várost

A havazással kapcsolatban kerestük az FKF Zrt.-t, hogy megtudjuk, hogyan készültek a várható havazásra, kérdéseinkre azt válaszolták, hogy munkatársaik már éjszaka preventív szórást végeztek Budapest magasabban fekvő útjain és a hidakon. Azt írták, hogy jelenleg is 47 sószóró és hókotró takarítja Budapest útjait, prioritási sorrendben, először jönnek a hidak, felüljárók, az autópályák és a fő közlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai, majd az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai és egyéb közösségi közlekedési útvonalak, ezt követően pedig a kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utak következnek.

„A közjárdák és a kerékpárutak síkosságmentesítését további 6 munkagéppel folyamatosan végezzük” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!