Elérhetetlenné vált a Pesti Srácok Facebook-oldala

2023. november 26. – 09:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A YouTube-csatornájuk törlése után a Facebook-oldala is elérhetetlenné vált a Pesti Srácoknak, írja a Media1.

Idén márciusban már törölték a Pesti Srácok csatornáját, a PS TV-t a YouTube-ról. A csatornának több mint 54 ezer feliratkozója volt a Social Blade adatai szerint, megtekintéseik pedig napi 70 ezer körül mozogtak.

A PS TV még tavaly ősszel fogott komolyabb tartalomgyártásba, miután a 2022 nyarán megszűnt Pesti TV több munkatársa és műsorvezetője is itt folytathatta a műsorkészítést. Nem ez volt az első alkalom, hogy a Pesti Srácok összetűzésbe került a YouTube szabályaival: 2020 elején azért törölték kétszer is a kormánypárti lap videócsatornáját a platformról, mert illusztrációként felhasználtak egy filmrészletet egy pedofil pornófilmből.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy most pontosan miért vált elérhetetlenné a Facebook-oldaluk, Huth Gergely főszerkesztő egyelőre nem válaszolt a Media1 kérdéseire. Viszont a lap egyik munkatársa, Dezse Balázs így kommentálta a hírt a közösségi médiában:

„A Facebook érdemi indoklás nélkül törölte véglegesen (!) a PestiSrácok.hu hivatalos oldalát. Gondolom elkezdődött a kampány, a verseny pedig »fair«. Szeretném, ha a szólásszabadság bajnokai, a rendszeresen vonulgatók kiállnának azért, hogy ebben az országban bárki elmondhassa a véleményét.”

A feltöltött képernyőfotó szerint a Pesti Srácok Facebook-oldalának 123 ezer követője volt.

Frissítés: Huth Gergely, a Pestisrácok.hu főszerkesztője a Media1-nek azt írta, hogy a a Meta veszélyes személyek és szervezetekre vonatkozó szabályozás megsértését és kéretlen tartalmak közzétételét rótta fel a Pestisrácok.hu szerkesztőségének. „Mindez számunkra teljességgel érthetetlen, hiszen nem népszerűsítünk terrorista, vagy bűnözői csoportokat, az említett Hunnia-ügy fejleményeiről például a teljes magyar média beszámolt. Egy hír- és véleményportál Facebook-oldala esetében a »kéretlen tartalom közzététele« pedig teljességgel érthetetlen” – írta Huth, hozzátéve, hogy panasszal éltek az oldaluk visszavonása ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!