Lázár János szerint azért lesz olyan drága az egynapos matrica, hogy inkább üljenek tömegközlekedésre az emberek

2023. november 23. – 13:08

Másolás

Vágólapra másolva

Ausztriában közel kétezer forinttal olcsóbb lesz az egynapos autópálya-matrica, mint Magyarországon, ahol márciusban érkezik és 5150 forintba kerül majd. A matricákkal kapcsolatos kritikákra csütörtökön reggel, az ÉVOSZ-szal megtartott közös sajtótájékoztatóján Lázár János azt mondta: jobban szeretnék, ha a választópolgárok inkább a tömegközlekedést preferálnák, ezért választották a közösségi szabályozáson belül a legmagasabb díjtételeket, amit az uniós szabályozás előírt.

„Tehát minél drágább az autópályamatrica, annál zöldebb lesz az ország, és annál kevesebben fogják használni a járműveket és annál kevesebben fognak az utakon közlekedni” – idézte a Magyar Nemzet az építési és közlekedési minisztert, aki felhívta a figyelmet az ország– és vármegyebérletekre.

A tájékoztató apropójul egyébként a nemrég elfogadott állami építési beruházások kerettörvények szolgáltak, így szóba került az építészeti törvény. Lázár azt mondta, komoly változások várhatók a továbbiakban. „Kár kilincselnie a különböző építőipari vállalatoknak politikusoknál, üzletembereknél, Nyugat-Európában vagy itthon. A legegyszerűbb, hogyha leteszik a lantot, értékesítik a vállalkozásaikat vagy a magyar állam vagy a magyar vállalkozók számára. Ez volna a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás” – mondta.

A GYSEV-vel kapcsolatban azt mondta: most a legidőszerűbb, hogy az osztrákokat kivásároljuk a magyar–osztrák közös tulajdonban lévő Győr-Sopron-Ebenfurti Vasútból, a GYSEV-ből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!