Egy képviselő, egy polgármester és egy főispán társaságában szállítják el az embercsempészek hátrahagyott autóit a 600 milliárdos kerítés mögül

2023. november 20. – 22:09

Másolás

Vágólapra másolva

Sajtónyilvános eseményt szerveztek kedd reggel negyed nyolcra Mórahalomra, ahol az embercsempészek hátrahagyott autóit és autóroncsait fogják elszállítani – derül ki az MTI naptárából. Az eseményen jelen lesz Mihálffy Béla (KDNP) országgyűlési képviselő, Nógrádi Zoltán (Fidesz–KDNP) polgármester és Salgó László főispán.

A kormány több mint 600 milliárd forintból építette fel Magyarország déli határára a határkerítést, ami elvileg megóvna minket a migránsoktól. A kerítés legnagyobb haszonélvezői az embercsempészek, akik rengeteget keresnek azon, hogy migránsokat csempésznek az országon keresztül Nyugat-Európába. Őket néha elkapják, börtönbe zárják, majd kiengedik.

Gyakori esemény, hogy az embercsempészek a határ magyar oldalán valamilyen okból hátrahagyják az autóikat. Az egyik ok lehet, hogy az autó valamiért lerobban, és nem tudják megjavítani, a másik, hogy a rendőrök üldözőbe veszik, és az embercsempészek inkább gyalog menekülnek tovább.

Az autóroncsok közül több hónapok vagy akár évek óta áll a környék útjai mellett, egészen mostanáig nem nagyon foglalkoztak vele, hogy elszállítsák őket. (Hadházy Ákos szerint szándékosan hagyják őket ott, hogy ezzel ijesztgessék a helyi lakosságot.) Hosszú idő után múlt héten kormányrendeletben intézkedtek a járgányok elszállításáról.

Kollégáink nemrég a helyszínen jártak, beszámolójuk itt olvasható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!