LMP: Hiába szeretne bezöldülni a Fidesz, nemet mondanak a zöld energiára

2023. november 18. – 17:35

Másolás

Vágólapra másolva

„Hiába szeretne időről-időre bezöldülni a Fidesz, a helyzet úgy áll, hogy nemcsak a zöld ideológiára, hanem a zöld energiára is méretes nemet mondanak” – így reagált az LMP a Fidesz szombati tisztújító kongresszusára.

Orbán Viktor a beszédében hosszan kitért a zöldpolitikára, szerinte a kormány politikája az, hogy nemet mondanak a zöld ideológiára, de igent a zöld energiára. Kiállt az akkumulátorgyárak telepítése mellett, és külön megnevezve azokat a településeket, ahol ilyen üzemek épülnek.

Az LMP szerint a beszéd azt igazolta, hogy az Orbán-kormány nem tud zöldpolitikát csinálni. „A probléma ott kezdődik, hogy a hangzatos kijelentések ellenére, a kormány és személyesen a kormányfő rendre nemet mond a megújuló energiaforrásokra: mindmáig tiltják a szélenergiát, semennyire nem csökkentették az orosz gázfüggőségünket és ragaszkodnak a paksi bővítéshez” – írták közleményükben.

Az LMP szerint az akkumulátorgyárak tönkreteszik a vízkészleteket és felemésztik a termőföldeket. „Orbán a magyarok egyre csökkenő kisebbségét képviseli akkumulátorgyarmatosító terveivel” – írták.

Kósa Lajos, Németh Szilárd, Gál Kinga, Orbán Viktor és Kubatov Gábor a Fidesz 30. kongresszusán 2023. november 18-án – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Kósa Lajos, Németh Szilárd, Gál Kinga, Orbán Viktor és Kubatov Gábor a Fidesz 30. kongresszusán 2023. november 18-án – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

A Momentum a helyszínen, a budapesti Hungexpónál akciózott. Hajnal Miklós, a párt országgyűlési képviselője „Az Év Megszorítója” kupával és a Momentum plakátautójával érkezett a Fidesz kongresszusára, ahol sajtótájékoztatót tartott a magyar gazdaság helyzetéről.

Hajnal szerint minden magyarnak joga van tudni, hogy Nyugat-Európában olcsóbb a bevásárlás, mint Magyarországon, és hogy az egész EU-ban Magyarországon a legmagasabb az infláció. Azt mondta, a kormány 2022 óta ötven megszorítást vezetett be és hússzor emelt adót, miközben Orbán havi 5 millióra emelte a saját fizetését.

Jakab Péter egyetlen Facebook-kiírással reagált a Fidesz-kongresszusra: „A bolondot ma újra megválasztották a Fidesz elnökének. Kár, hogy nemcsak a fideszesek szívnak miatta.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!