Kiskorú veszélyeztetése miatt feljelentették Kósa Lajost, szerinte ez becsületsértés és rágalmazás

2023. november 17. – 18:02

Másolás

Vágólapra másolva

Nyomozást indított a rendőrség kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt, gyanúsítottat még nem hallgattak ki – erősítette meg a rendőrség a 24.hu megkeresésére. A lap birtokába került dokumentum szerint Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnökét, valamint Váradi Orsolyát, a sportszervezet ügyvezetőjét és dr. Bodó Barbarát, a szövetség etikai és fegyelmi bizottsága elnökét jelentették fel kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.

Frissítés 20:20-kor: Kósa Lajos, Váradi Orsolya és dr. Bodó Barbara cikkünk megjelenése után azt írta lapunknak: „a vélelmezett gyermekbántalmazási ügyekben – a vonatkozó gyermekvédelmi jogszabályok szerint eljárva – az ügy kivizsgálására jogosult és illetékes gyermekvédelmi hatóságnál és a rendőrségnél mi magunk kezdeményeztünk eljárást azért, mert a tényállást csak a rendőrség és a gyámhatóság tudja teljeskörűen felderíteni”. Hozzátették, becsületsértés és rágalmazás miatt eljárást kezdeményeznek az elkövetők ellen.

Tavaly év végén Sebestyén Júliát, a korábbi Európa-bajnok műkorcsolyázót több szülő is levélben panaszolta be a szövetségnél szakmai módszerei és emberi magatartása miatt. A szülők rángatásról, erős szorításról, markolásról, karmolásról, egy-egy elcsattant pofonról, megszégyenítő kivételezésről, sértegetésről, betegen versenyeztetésről, megalázásról, elhanyagolásról számoltak be.

A Telex információi szerint legalább hét beadvány érkezett a szövetséghez, amiben kérték az edzőnő tevékenységének, módszereinek kivizsgálását a szülők. Sebestyén tagadta a vádakat, a szövetség pedig igyekezett elhallgatni az egészet, és a fegyelmi eljárást is sokáig halogatták.

A fegyelmi eljárás megkezdése előtt egy nappal aztán lecserélte a Kósa Lajos vezette szövetség a 2017 óta használt fegyelmi szabályzatát egy újra, amelyben az addig hároméves elévülési időt egy évre módosította. A 24.hu cikke szerint végül erre hivatkozva szüntették meg októberben az eljárást Sebestyén Júlia ügyében. A MOKSZ azonban bejelentést tett a rendőrségnek, és a BRFK október végén ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.

Most azonban Kósa Lajost, Váradi Orsolyát és Bodó Barbarát kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt jelentették fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!