Kiskorú veszélyeztetése miatt feljelentették Kósa Lajost, szerinte ez becsületsértés és rágalmazás

2023. november 17. – 18:02

Másolás

Vágólapra másolva

Nyomozást indított a rendőrség kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt, gyanúsítottat még nem hallgattak ki – erősítette meg a rendőrség a 24.hu megkeresésére. A lap birtokába került dokumentum szerint Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnökét, valamint Váradi Orsolyát, a sportszervezet ügyvezetőjét és dr. Bodó Barbarát, a szövetség etikai és fegyelmi bizottsága elnökét jelentették fel kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.

Frissítés 20:20-kor: Kósa Lajos, Váradi Orsolya és dr. Bodó Barbara cikkünk megjelenése után azt írta lapunknak: „a vélelmezett gyermekbántalmazási ügyekben – a vonatkozó gyermekvédelmi jogszabályok szerint eljárva – az ügy kivizsgálására jogosult és illetékes gyermekvédelmi hatóságnál és a rendőrségnél mi magunk kezdeményeztünk eljárást azért, mert a tényállást csak a rendőrség és a gyámhatóság tudja teljeskörűen felderíteni”. Hozzátették, becsületsértés és rágalmazás miatt eljárást kezdeményeznek az elkövetők ellen.

Tavaly év végén Sebestyén Júliát, a korábbi Európa-bajnok műkorcsolyázót több szülő is levélben panaszolta be a szövetségnél szakmai módszerei és emberi magatartása miatt. A szülők rángatásról, erős szorításról, markolásról, karmolásról, egy-egy elcsattant pofonról, megszégyenítő kivételezésről, sértegetésről, betegen versenyeztetésről, megalázásról, elhanyagolásról számoltak be.

A Telex információi szerint legalább hét beadvány érkezett a szövetséghez, amiben kérték az edzőnő tevékenységének, módszereinek kivizsgálását a szülők. Sebestyén tagadta a vádakat, a szövetség pedig igyekezett elhallgatni az egészet, és a fegyelmi eljárást is sokáig halogatták.

A fegyelmi eljárás megkezdése előtt egy nappal aztán lecserélte a Kósa Lajos vezette szövetség a 2017 óta használt fegyelmi szabályzatát egy újra, amelyben az addig hároméves elévülési időt egy évre módosította. A 24.hu cikke szerint végül erre hivatkozva szüntették meg októberben az eljárást Sebestyén Júlia ügyében. A MOKSZ azonban bejelentést tett a rendőrségnek, és a BRFK október végén ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.

Most azonban Kósa Lajost, Váradi Orsolyát és Bodó Barbarát kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt jelentették fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől