Fegyelmi eljárást indított a korcsolyaszövetség Sebestyén Júlia ellen

2023. május 4. – 17:08

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Országos Korcsolyázók Szövetség (MOKSZ) etikai és fegyelmi bizottságának elnöke, Bodó Barbara ügyvéd arról értesítette emailben a korábban panaszt tévő szülőket, hogy megindítja a fegyelmi eljárást Gór-Sebestyén Júliával szemben.

A Telex úgy tudja, legalább hét beadvány érkezett a szövetséghez, amiben kérik az edzőnő tevékenységének, módszereinek kivizsgálását a szülők. Eddig ezekkel az ügyekkel érdemben nem foglalkoztak, most változhat a felállás.

Galambos Rita edzőnő arról beszélt a múlt héten lapunknak, hogy „a gyerekek fizikai bántalmazásra, evészavarra, fenyegetésre, pánikbetegségre, megfélemlítésre panaszkodtak, pszichológus kellett, hogy foglalkozzon velük. Saját szememmel láttam, hogy valakinek önmagát kellett pofoznia büntetésből.”

Úgy tudjuk, előfordult olyan eset is, amikor Sebestyén a klubja, vagyis az SKSE szégyenének nevezett egy kiskorú versenyzőt.

Sebestyén a hazai műkorcsolya utolsó Európa-bajnoka, 2004-ben Budapesten nyert, négy olimpián vett részt, fair play-díjjal is kitüntették. A férje, Gór Csaba fideszes politikus Orbán Viktor miniszterelnököt idézte Facebook-oldalán februárban: „Itt kell lennie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerének.”

Sebestyén arról nyilatkozott egy hete, hogy szisztematikus hadjáratot vezetnek ellene. Korábban úgy foglalt állást, hogy „a munkámat minden esetben a MOKSZ, az Európai Sport Charta és Sport Etikai Kódex szellemének megfelelően végzem, és mind emberként, mind egykori sportolóként, mind edzőként ódzkodom mindenféle fizikai és verbális erőszaktól, megalázó vagy sértő gyakorlattól”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!