Adventi vásárt rendezne az Erzsébet téren? Havi 20 millió forintra biztosan szüksége lesz

2023. november 8. – 17:41

Adventi vásárt rendezne az Erzsébet téren? Havi 20 millió forintra biztosan szüksége lesz
Az Erzsébet téri sétányt lehet kibérelni adventi vásárra – Fotó: Kovács Alex Gábor / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

„Erős a gyanúnk, hogy karácsonyi vásárra szóló »látszat-pályázatot« írt ki az MNV Zrt.” – fogalmaz Facebook-posztjában Kovács Alex Gábor, az ellenzéki pártok V. kerületi frakcióvezetője.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapján kedden meghirdetett pályázat kiírása szerint az Erzsébet téri Fröccsterasz és az Akvárium Klub közti 150 négyzetméteres sétányt lehet kibérelni adventi vásár rendezésére. A bérleti díj minimum 19,6 millió forint havonta, de a tényleges ár a háromnapos licit végén ennél még magasabb is lehet. A kiírás szerint a szerződés 46 napra szól, a licit időszaka november 23-án, azaz alig egy hónappal karácsony előtt ér véget. Az is szerepel a kiírásban, hogy a pályázóknak 16,2 millió forint licit biztosítékot már jövő csütörtökig át kell utalniuk.

Az ellenzéki politikus szerint kérdéses, hogy mennyire életszerű kevesebb mint négy héttel az adventi időszak előtt kiírni a pályázatot.

„Nagyon úgy tűnik, hogy itt már a nyertes is meglehet, hiszen egy karácsony vásárra általában nem november közepén kezdenek készülődni a szervezők, hanem már hónapokkal azelőtt”

– írta Kovács Alex Gábor.

A minimum 20 milliós havi bérleti díjjal mindenesetre jobb üzletet köthet az állami vagyonkezelő, mint az V. kerületi önkormányzat tavaly. A Fidesz-közeli AVB KFt. 6 millió forintot, azaz négyzetméterenként körülbelül 4900 forint fizetett a belvárosi önkormányzatnak a Vörösmarty tér használatáért a karácsonyi vásár alatt 2022-ben. A 90 százalékos kedvezmény az önkormányzat szerint egyáltalán nem volt kirívó: korábban ekkora kedvezményt kapott a fővárosi önkormányzat rendezvényszervező cége, a Budapest Brand Zrt. is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!