Fidesz-közeli cég rendezheti idén a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt

2022. november 15. – 09:35

Másolás

Vágólapra másolva

A Fidesz-közelinek mondható AVB Kft. rendezi idén a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt, írja a Népszava. Korábban a Szent István téren, a Városligetben és a Citadellán is rendezett karácsonyi vásárokat ez a cég. Az AVB Kft. Krskó Tibor érdekeltségébe tartozik, aki Csetényi Csabával közösen milliárdos állami média megrendelésekhez jutott korábban.

Az V. kerületi önkormányzat azzal indokolta az AVB Kft. megbízását, hogy a kerületnek nincs saját rendezvényszervező cége, idejük és gyakorlatuk sincs a vásár megszervezéséhez.

A karácsonyi vásárt tavaly a főváros nonprofit cége, a Budapest Brand rendezte meg. Idén azért nem ők szervezik a vásárt, mert az állam elvette a Vörösmarty teret a fővárostól, majd pedig 99 évre használatba adta a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzatnak. A Budapest próbált tárgyalni a kerülettel, de nem sikerült megegyezniük a vásár ügyében.

Nem rossz üzlet a karácsonyi vásárok rendezése: főváros nonprofit cégéhez tavaly 180 millió forint folyt be a bérleti díjakból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!