Újabb 500 ezer forintos bírságot kapott a TV2 Juhász Péter helyreigazítási ügyében

2023. október 26. – 13:47

Másolás

Vágólapra másolva

Ismételten kiszabott félmillió forintos bírságot a TV2 Média Csoport Zrt.-re a Pesti Központi Kerületi Bíróság Juhász Péter, az Együtt volt társelnökének kérelme alapján – tudta meg a Media1 Juhásztól. Az indoklás szerint azért szabták ki az ismételt bírságot, mert korábban „a jelen eljárásban kiszabott legnagyobb mértékű pénzbírság nem vezetett eredményre”.

A TV2-re áprilisban szabták ki a második 500 ezres bírságot abban a végrehajtási ügyben, amit Juhász Péter indított a csatorna ellen. Azért érezte ezt szükségesnek Juhász, mert hiába nyerte meg jogerősen a sajtópereit a TV2 Tények című műsorában korábban elhangzott valótlanságok miatt, a TV2-ben még mindig nem olvasták be azokat a helyreigazításokat, amikről Juhász Péter ügyében hozott jogerős döntést a Fővárosi Törvényszék.

Májusban aztán, írja a Media1, elhangzott egy bejelentés a Tényekben arról, hogy valótlanságokat híreszteltek Juhászról, de a 16 hazugságból csak néhányról tettek említést és bocsánatot sem kértek.

A lap birtokába került október 2-i végzés szerint a TV2 egy táblázattal is próbálta igazolni a bíróságon, hogy márpedig teljesítette a helyreigazítási kötelességét, de Juhász fenntartotta állítását, és kérte a végrehajtási eljárás folytatását és az újabb büntetés kiszabását, amit a bíróság meg is állapított.

Ahogy arról a Telexen is írtunk korábban, a TV2-nek 16 valótlan híresztelést kell beismernie Juhász Péterről a Tényekben a helyreigazítási ügyben született jogerős döntés szerint. Az Együtt volt társelnökéről még 2016-ban és 2017-ben híreszteltek valótlan állításokat a TV2 hírműsorában, egyebek mellett hamisan hozták kapcsolatba Portik Tamás olajbűnözővel. A Tények korábban arra hivatkozott, hogy képtelen volt a helyreigazítást teljes egészében leközölni, mert szerintük arra nem elég a műsoridő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!