Nem úszta meg a TV2, 16 valótlan híresztelést kell beismerniük Juhász Péterről a Tényekben

2023. március 10. – 13:47

Másolás

Vágólapra másolva

Nem tette közzé maradéktalanul a jogerős ítélet szerinti helyreigazításokat a TV2 a Tények c. műsorban, a fellebbezést pedig másodfokon elutasította az Juhász Péter helyreigazítási ügyben eljáró Fővárosi Törvényszék, ezért a csatornának tizenhat különböző helyreigazítást kell majd közölnie a Tényekben, és a sérelemdíj mellett félmillió forintos végrehajtási bírságot is ki kell fizetniük – írja a Media1 Juhász Péter tájékoztatása alapján.

Az Együtt volt társelnökéről még 2016-ban és 2017-ben híreszteltek valótlan állításokat a TV2 hírműsorában, egyebek mellett hamisan hozták kapcsolatba Portik Tamás olajbűnözővel a műsorban. A Tények korábban arra hivatkozott, hogy képtelen volt a helyreigazítást teljes egészében leközölni, mert szerintük arra nem elég a műsoridő.

A csatorna fellebbezett, Juhász pedig ezután végrehajtást kért a fideszes tévécsatornára, mert „nem megfelelően, azaz a jogsértést tartalmazó médiatartalom megjelenésével azonos napon, azonos műsoridőben, valamint nem Juhász nevének említésével tette közzé”. Juhász Péter és jogi képviselője a végrehajtási ügyben azt mondták a bíróságon, hogy szerintük kb. 10 perc alatt felolvasható a bocsánatkérés a Tényekben.

A döntés értelmében a műsorban egyebek mellett ismertetni kell majd, hogy a TV2 Tények című hírműsora 2016. szeptember 8. napján sugárzott adásában valótlanul híresztelte, hogy a felperes, Juhász Péter, az Együtt politikusa, Portik Tamás megbízásait teljesíti a magyar politikai életben és mindezért Portik Tamástól, de azt is, hogy a TV2 Tények című műsorának 2016. szeptember 12. napján sugárzott adásában valótlanul híresztelte, hogy a felperes luxusutazásokra pazarolhatja a támogatók pénzét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!