Nem hajtja végre a jogerős ítéletet a TV2, újabb félmilliós büntetést kell fizetnie

2023. április 4. – 12:05

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb félmillió forint büntetést kell fizetnie a TV2-nek, mert még mindig nem olvasták be azokat a helyreigazításokat, amikről Juhász Péter ügyében hozott jogerős döntést a Fővárosi Törvényszék. Az Együtt volt politikusa a Facebookon posztolt erről. „Ez a TV2-nek még mindig aprópénz. Pavel Stanchev szava pedig nekünk nem ér fillért sem” – írta Juhász.

Ahogy arról a Telexen is írtunk korábban, a TV2-nek 16 valótlan híresztelést kell beismernie Juhász Péterről a Tényekben a helyreigazítási ügyben született jogerős döntés szerint. Az Együtt volt társelnökéről még 2016-ban és 2017-ben híreszteltek valótlan állításokat a TV2 hírműsorában, egyebek mellett hamisan hozták kapcsolatba Portik Tamás olajbűnözővel. A Tények korábban arra hivatkozott, hogy képtelen volt a helyreigazítást teljes egészében leközölni, mert szerintük arra nem elég a műsoridő.

A csatorna fellebbezett, Juhász pedig ezután végrehajtást kért a fideszes tévécsatornára, mert „nem megfelelően, azaz a jogsértést tartalmazó médiatartalom megjelenésével azonos napon, azonos műsoridőben, valamint nem Juhász nevének említésével tette közzé”. Juhász Péter és jogi képviselője a végrehajtási ügyben azt mondták a bíróságon, hogy szerintük kb. tíz perc alatt felolvasható a bocsánatkérés a Tényekben.

A döntés értelmében a műsorban egyebek mellett ismertetni kell majd, hogy a TV2 Tények című hírműsora 2016. szeptember 8-án sugárzott adásában valótlanul híresztelte, hogy a felperes, Juhász Péter, az Együtt politikusa Portik Tamás megbízásait teljesíti a magyar politikai életben, és mindezért Portik Tamástól pénzt kap, de azt is, hogy a TV2 Tények című műsorának 2016. szeptember 12-i adásában valótlanul híresztelte, hogy a felperes luxusutazásokra pazarolhatja a támogatók pénzét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!