Kordonokkal, biztonsági őrökkel zárták le a veszprémi vár egy részét Orbán október 23-i beszéde előtt

2023. október 22. – 16:17

Másolás

Vágólapra másolva

Már vasárnap délelőtt komoly készültség volt Veszprémben, ahol október 23-án délután Orbán Viktor tart beszédet. Katanics Sándor veszprémi önkormányzati képviselő Facebook-bejegyzése szerint kordonokkal, biztonsági őrökkel zárták le a veszprémi vár egy részét, és az Óváros térnél feljebb még a turistákat sem engedték fel.

„Gondoltam ma ebéd előtt sétálok egyet a veszprémi várban. Rosszul gondoltam. Már az Óváros téren kordonok állták az utam és a biztonsági szolgálat (elég sokan óvják már a helyszínt) egyik embere közölte velem, most nem mehetek fel a várba” – írta Katanics.

Mint megtudta, épp akkor zajlott a biztonsági ellenőrzés: rendőrök, tűzszerészek járták végig az ünnepi helyszínt. „Egy másik őr azt mondta, ma már nem lehet felmenni a várba, illetve nincs információja, mikor lehet ezt megtenni legközelebb” – tette hozzá.

A veszprémi önkormányzat tájékoztatása szerint október 23-án reggel 8 órától este 20 óráig nem lehet autóval behajtani a veszprémi Óváros tér, Vár utca és Szentháromság tér területére.

A miniszterelnök hétfőn 15 órától tart beszédet a veszprémi várban, igaz a helyszínt eddig nyilvánosan sehol nem közölték. A miniszterelnök veszprémi látogatása még a kormány október 23-i programjában sem szerepel. Az eseményre a sajtót nem engedik be, a beszédet a közmédia közvetíti élőben.

Lassan hagyománnyá válik, hogy a Orbán a nemzeti ünnepeken elkerüli Budapestet: tavaly október 23-án zárt kordonok mögött mondott beszédet Zalaegerszegen, akkor viszont még beengedték a sajtót egy regisztráció után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!