A sajtót kizárva mond beszédet Orbán Viktor október 23-án Veszprémben

2023. október 16. – 16:42

A sajtót kizárva mond beszédet Orbán Viktor október 23-án Veszprémben
Orbán Viktor készül a beszédre 2022. október 23-án Zalaegerszegen – Fotó: Ajpek Orsi / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„A beszédre 15 órakor kerül sor, amit a közmédia közvetít élőben, ezért ezúttal nem lesz sajtóemelvény és -regisztráció sem” – írta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Telexnek arra a kérdésre, hogy sajtónyilvános lesz-e Orbán Viktor idei október 23-i beszéde.

Az pár napja derült ki, hogy Orbán idén sem Budapesten mond ünnepi beszédet. A kormányközeli Origo szerint idén ezt Veszprémben teszi meg, és a portál ezt azzal kötötte össze, hogy Budapest mellett Veszprém volt az 1956-os forradalom másik jelentős helyszíne, a szovjet csapatokkal szemben erős fegyveres ellenállás alakult ki itt.

Orbánnál már tendencia, hogy a nemzeti ünnepeken elkerüli Budapestet, tavaly október 23-án Zalaegerszegen mondott beszédet, akkor viszont még beengedték a sajtót egy regisztráció után. Idén már ez sem lesz.

Ahogy nem engedték be a sajtót idén március 15-én sem, amikor a miniszterelnök Kiskőrösön mondott beszédet. Akkor előbb úgy volt, hogy a sajtót előzetes regisztráció után „szeretettel várják”, végül a helyszínen mégsem engedték be a kordonon belülre a független sajtó munkatársait.

Tavaly októberben Orbán baloldali ellentüntetőkkel is találkozott Zalaegerszegen, ahogy videónkon is látható, dulakodás is történt beszéde közben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!