A Fradi ultrái ellopták egy hazai szurkoló molinóját, és felgyújtották a Fiorentina elleni meccsen

2023. október 20. – 11:47

A Fradi ultrái ellopták egy hazai szurkoló molinóját, és felgyújtották a Fiorentina elleni meccsen
A Ferencváros szurkolói a Fiorentina elleni mérkőzésen 2023. október 5-én Firenzében – Fotó: Jennifer Lorenzini / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Csoportosan elkövetett rablás és gyújtogatás miatt tett feljelentést az olasz rendőrség a Ferencváros szurkolói ellen – írja a Prima Firenze, a cikket a csakfoci.hu vette észre.

Október 5-én a Fiorentina ellen játszott a Fradi focicsapata a Konferencia-liga csoportkörében. A meccs előtt a magyar szurkolók egy csoportja körbevett egy hazai szurkolót, és kivették a molinót a kezéből. A portál szerint a molinón a férfi két elhunyt barátjának neve szerepelt, és évek óta ezzel járt meccsekre. A mérkőzés közben aztán a Fradi szurkolói felgyújtották a transzparenst.

A rendőrség a kamerafelvételek alapján azonosítania az elkövetőket. Csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat tíz, 22 és 44 év közötti vendégszurkoló ellen. Öten közülük magyarok, öten pedig lengyelek, miután az FTC-szurkolókkal jó viszonyt ápoló Slask Wroclaw szimpatizánsai is kimentek a meccsre. Emellett egy 35 éves magyar állampolgár ellen is feljelentést tettek veszélyes pirotechnikai eszközök használata miatt.

A pályán mindeközben a Fradi az olasz bajnokság színvonalát hozta, és 2-2-es döntetlent ért el a Fiorentina ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!