Benőtte a gaz azt a házat, amire a bébi polgármester csapott le, kiköltözési haladékot sem adva egy négygyerekes családnak

2023. október 6. – 08:30

Másolás

Vágólapra másolva

Benőtte a gaz, és több mint egy év elteltével pusztul az a helyi védelemre javasolt oromfalas ház, amire a bébi polgármester csapott le egyedüli licitálóként egy árverésen, kiköltözési haladékot sem adva az ott lakó négygyerekes családnak, akik eredetileg egy svájcifrank-alapú hitel miatt kerültek nehéz anyagi helyzetbe.

A 24.hu riportja szerint Brunner Imre polgármestert nem találták meg az önkormányzatnál a településvezető fogadóóráján, de telefonon végül elérték, azonban hasonlóan a korábbiakhoz, nem akart nyilatkozni.

A család hiába kérte akkor a polgármestert, hogy segítsen rajtuk: szívesen visszabérelnék az otthonukat. Kérték azt is, hogy legalább kapjanak egy kis időt, ne kelljen négy gyerekkel egy élet munkáját pár hét alatt elhagyni, de a faluvezető egyik javaslatot sem fogadta el.

Az árveréstől számítva mindössze a törvényben garantált minimumként harminc napja volt a bajba került négygyerekes családnak, hogy kiürítse az otthonát.

A ház korábbi gazdája, Lugosi György arról beszélt most a lapnak, hogy még a ház ablaka is úgy maradt nyitva, ahogy ők úgy hagyták, és a redőnyök is ugyanúgy állnak a kiköltöztetésük óta.

A polgármester ellen nyomozás is indult hivatali visszaélés gyanúja miatt, de a rendőrség megszüntette a nyomozást, mert a polgármester nem követett el bűncselekményt.

A Telex is megkérdezte péntek reggel a polgármestertől, hogy miért volt fontos és sietős gyorsan kirakatni onnan a nehéz sorsú, eredetileg svájcifrank-alapú devizahitel miatt bajba került családot, ha azóta gaz nőtte be a házat. Beszámolunk róla, ha kapunk választ.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!