Megszüntették a nyomozást a négygyerekes család házára licitáló bébi polgármester ellen

2022. december 9. – 08:29

Másolás

Vágólapra másolva

Megszüntette a nyomozást a rendőrség a Bében lezajlott ingatlanárverés ügyében, aminek során a polgármester egyedül licitált és szerezte meg egy négygyerekes család házát, ahonnan ki is lakoltatta őket – írja a 24.hu.

Az augusztusi ügyben jogi aggályok is felmerültek: hivatali visszaélés miatt indult eljárás Brunner Imre polgármester ellen, mert egy bajba jutott család házát szerezte meg egy végrehajtási eljárás keretében. A lap birtokába került rendőrségi határozatból kiderült, hogy ezzel a polgármester nem követett el bűncselekményt.

A rendőrség a nyomozás során több bébit is kihallgatott:

többek közt a helyi képviselő-testület tagjainak egy részét, az ingatlan eredeti tulajdonosát, a volt és jelenlegi jegyzőt is, de a polgármestert nem keresték meg a nyomozók.

A rendőrség indoklása szerint az adó- és értékbizonyítványban szereplő forgalmi érték megállapítása az előírásoknak megfelelően zajlott. Azt a jegyző a legjobb tudása szerint, összehasonlító adatok igénybevételével és az ingatlan szemrevételezésével állapította meg. A lap kereste Brunner Imrét, hogy mik a tervei a kilakoltatás óta üresen álló házzal, azonban a polgármester nem reagált megkeresésükre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!