24.hu: A polgármester megvette egy négygyerekes család házát Bében, ki is lakoltatja őket

2022. augusztus 15. – 12:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elárverezték egy négygyerekes család házát a Veszprém megyei Bében, a vevő pedig egyedüli licitálóként a falu polgármestere, Brunner Imre volt – írja a 24.hu. A lap szerint a polgármester kikiáltási áron, 3 millió forintért vette meg a házat, és haladékot sem ad a családnak a kiköltözésre. Az elárverezett ház eddigi tulajdonosa a lapnak azt mondta, a szomszédos telek a polgármesteré.

A 24.hu megkereste Brunnert a faluban, hogy megtudják, polgármesterként nem érzi-e visszásnak, hogy a saját polgárait fosztotta meg az otthonuktól, de a politikus nem nyilatkozott és azt sem engedte meg, hogy lefotózzák.

A lap az ügy kapcsán megkérdezte Gémesi Györgyöt, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökét, aki több mint 30 éve Gödöllő polgármestere, hogy mit gondol az esetről. “Nem tiltja ezt jogszabály, de etikailag megkérdőjelezhető, ha egy polgármester saját településén vevőként részt vesz egy ingatlan-végrehajtási eljárásban – mondta a 24.hu-nak Gémesi. A gödöllői polgármester nem hallott még hasonló esetről, és azt tartja különösen furcsának, hogy egy ilyen kis településen történt, ahol mindenki ismer mindenkit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!