Navracsics Tibor megerősítette, hogy egy új minisztériumról tárgyalnak Orbánnal

2023. október 1. – 12:58

Másolás

Vágólapra másolva

Navracsics Tibor tárgyal a miniszterelnökkel egy önálló közigazgatási és területfejlesztési tárcáról – erősítette meg az Atv.hu-nak Navracsics Tibor.

A Magyar Hang szombaton írta meg, hogy év végén átalakíthatják a kormányt. A lap értesülései szerint ennek keretében Navracsics Tibor saját, a közigazgatásért felelős miniszteri tárcát kaphat. A Magyar Hang azt írta, hogy több szakmai terület is átkerülhet a jelenleg területfejlesztési miniszterként dolgozó politikushoz. Az értesülést megerősítő miniszter most arról beszélt az Atv.hu-nak, hogy

új, önálló közigazgatásért és a területfejlesztésért felelős tárcája már január elsejétől létrejöhet.

Navracsics azt is közölte, hogy várhatóan változatlan marad az EU-s forrásokkal kapcsolatos hatásköre is. A miniszter az előző uniós ciklusban uniós biztos volt. A 2010-ben megalakult Orbán-kormányban pedig miniszterelnök-helyettesként és igazságügyi miniszterként a közigazgatásért is felelt.

A Miniszterelnökségen György István felel államtitkárként a területi közigazgatásért, Potápi Árpád a nemzetpolitikáért, Révész Máriusz az aktív Magyarországért, Soltész Miklós pedig egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért. A legutóbbi kormányátalakítás egyébként alig néhány hónapja volt: lemondott Varga Judit igazságügyi miniszter, akit Tuzson Bence váltott, illetve lett egy külön európai uniós ügyekért felelős miniszter is, Bóka János személyében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!