Polt Péter szerint nyomozhat a NAV a CÖF „háborúpárti” reklámkampánya miatt

2023. szeptember 26. – 08:22

Polt Péter szerint nyomozhat a NAV a CÖF „háborúpárti” reklámkampánya miatt
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„A »Honnan volt 1 milliárd forintja a veszteséges Kövess minket 2022 Kft.-nek az ellenzéki politikusokat lejárató ('háborúpártiak') kampányra?« című kérdését feljelentésként értékeltem, azt a Nemzeti- Adó és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatóságához továbbítottam” – írta Vadai Ágnesnek küldött válaszában Polt Péter legfőbb ügyész.

A választ kiszúró Népszava azt írja, hogy egyelőre nem tudni, hogy a NAV ezek alapján elrendelte-e a nyomozást. Szeptember elején a 24.hu írta meg, hogy a reklámköltéseket monitorozó Kantar Media adatai szerint valamivel több mint egymilliárd forintot költött az ellenzéki politikusokat „háborúpártinak” beállító kampányra a kormányközeli CÖF-CÖKA cége, a Kövess minket 2022 Kft.

A plakáttal országszerte szinte bárki találkozhatott, mivel azokat több mint 1200 óriásplakátra és 1735 citylightra helyezték ki. Az üzenet egyszerű: Dobrev Klára, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András és Gyurcsány Ferenc arcképe mellé kiírták, hogy „háborúpártiak”, illetve azt, hogy a „baloldal belesodorna minket a háborúba”. A plakát egyébként több érdekes szituációt is eredményezett, ilyen volt mikor a kormány katonai toborzóplakátja mellé került egy „háborúpártiak” is.

Polt Péter vélhetően azért értelmezte feljelentésként a kérdést, mivel a két éve alapított Kövess minket 2022 Kft. az első évében 100 milliónál is nagyobb veszteséget hozott össze, 2022-ben pedig mínusz 177 millió forint lett az adózott eredményük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!