Ismert milliárdoshoz kerülhet a CEU által korábban bérelt épület, miután a Belváros azt is eladná

2023. szeptember 26. – 08:54

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 2,1 milliárd forint értékű ingatlaneladásról döntött a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzat. Az ingatlanok közt van a Dorottya utcai bezárt posta, egy Papnövelde utcai pince és a CEU által korábban bérelt Zrínyi utcai épület is – írja az Rtl.hu.

Az értékesített épületek közül a CEU diplomás képzésének Bécsbe költözése előtt használt ingatlan a legértékesebb. Az Rtl.hu úgy értesült, hogy a Zrínyi utcai 2200 négyzetméteres ingatlan a meghirdetett összeggel azonos áron, 1,8 milliárd forintért kelhet el. A vevő pedig állítólag a ZO Invest Zrt. lehet, aminek ügyvezetője a V. kerületi éttermeket üzemeltető Lefkovics György lánya. A kerület tájékoztatása alapján a pályázati eljárás hivatalosan még nem zárult le teljesen, azaz nincs hivatalos végeredmény.

Az Rtl.hu felidézte, hogy Lefkovics György az elmúlt évtizedekben több budapesti vendéglátóhelyet üzemeltetett, jelenleg hozzá tartozik például a Tom George mellett a Leroy és a Kyoto Budapest is. A vállalkozót többször kapcsolatba hozták a kerület korábbi vezetőjével, Rogán Antallal. Ezzel kapcsolatban azt mondta lapnak, hogy „jó polgármesternek tartotta Rogán Antalt, de nem állt kapcsolatban vele”.

Ahogy korábban megírtuk, a kerület eredetileg hat ingatlant akart értékesíteni, azonban most csak háromra érkezett érvényes ajánlat. A volt Dorottya utcai posta 304 négyzetméteres épületét 264 millió forintért hirdették meg, és két érvényes ajánlat is érkezett. A Hadik Nádor Kft. viszont 309 milliót kínált, így ők vitték az épületet. Az V. kerületi önkormányzat értékesítene egy Papnövelde utcai pincét is, a 79 négyzetméteres ingatlanra egy pályázat érkezett. A jelentkezést érvényesnek nyilvánították, így a Caffé Károlyi Vendéglátó Kft. várhatóan 9,48 millió forintért veheti meg az épületrészt.

Tavaly ősszel írtunk róla, hogy négymilliárd forintnyi ingatlanvagyonát hirdette meg a Belváros vezetése. A kerületben korábban rengeteg ingatlan került áron alul magántulajdonba, egyszer például egy teljes belvárosi ház mindössze 55 millió forintért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!