Újabb hat ingatlant, köztük a CEU egyik volt épületét is eladná a Belváros

2023. június 29. – 13:34

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb hat ingatlant, köztük a CEU egyik volt épületét is eladná a Belváros – tudtuk meg. Az irodákból, üzlethelyiségekből és raktárakból álló, összesen 2921 négyzetméteres csomagot pályázat útján értékesítenék. A hasonló pályázatoknál korábban gyakran megtörtént, hogy az ingatlanok áron alul, haveroknál kötöttek ki.

A budapesti V. kerület évtizedek óta folyamatosan adja el az egykor óriási ingatlanállományát, az ilyen pályázati felhívások rendszeresen ismétlődnek. A most eladásra kínált ingatlanok között ott van a Zrínyi utca 14. szám alatti ötemeletes épület földszintje, harmadik, negyedik és ötödik emelete, valamint tetőtere. Korábban ez az épület a CEU kampuszának része volt, itt oktattak más mellett gendertudományt is.

Az önkormányzat indoklása szerint azért kell értékesíteni az ingatlanokat, mert „a pincei és nagy alapterületű helyiségek bérbevételi potenciálja alacsony. Még inkább jellemző ez az olyan ingatlancsoportokra, amelyek egy egységet képeznek, közműveik egyben vannak, külön külön azok nem hasznosíthatóak. Az elidegenítés bevételéből a Belváros fejlődését szolgáló értéknövelő beruházások valósulhatnak meg.”

Az ellenzéki Tiéd a Belváros-frakció az ingatlanok eladásáról szóló előterjesztéshez módosító indítványt nyújtott be, amelyben azt javasolták: az ingatlanokat ne csak a kerület honlapján és a kerületi újságban, hanem országos lapoknál és ingatlanhirdetési portáloknál is hirdessék meg. A képviselő-testület fideszes többsége leszavazta ezt a javaslatot.

Az ellenzéki frakciót vezető Kovács Alex Gábor szerint az ingatlanok „a szokásos belvárosi fideszes pályázati módszerrel találnak majd új tulajdonosra, a jól bevált Sándor Ügyvédi Iroda közreműködésével”.

Legutóbb októberben írtunk róla, hogy négymilliárd forintnyi ingatlanvagyonát hirdette meg a Belváros vezetése. A kerületben korábban rengeteg ingatlan került áron alul magántulajdonba, egyszer például egy teljes belvárosi ház mindössze 55 millió forintért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!