Bemutatott a nyíregyházi polgármester az épülő akkugyárról kérdező momentumos képviselőnek

2023. szeptember 25. – 09:52

Másolás

Vágólapra másolva

Három és félórás zárt ülésen tárgyalta a napokban a nyíregyházi közgyűlés a városba tervezett akkumulátorgyár ügyét. Az ülésen Lengyel Máté nyíregyházi momentumos önkormányzati képviselő arról kérdezte a fideszes polgármestert, hogy hajlandó lenne-e sormunkát vállalni ebben az üzemben, mire válaszul Kovács Ferenc bemutatott neki, írja a Népszava.

Lengyel Máté erről a Facebookon posztolt, és azt is írta, hogy továbbra is megválaszolatlanok maradtak kérdéseik, például hogy miért fél a polgármester a Nyíregyházán élőket nyílt fórumon vagy közmeghallgatáson tájékoztatni az akkumulátorgyárral kapcsolatban.

Lengyel azt írta, hogy három körben tette fel a kérdéseit a polgármesternek, többek között azt is megkérdezte, hogy „a munkásszállókon élő gazdasági bevándorlók a város egészségügyi ellátórendszerét veszik majd igénybe, vagy külön lesz kiépítve számukra ilyen lehetőség?”.

Kovács Ferenc is posztolt az ülésről, azt írta, hogy maratoni közgyűlés volt a csütörtöki, és szeretné majd folyamatosan tájékoztatni a lakosságot, de azt írta, azért volt zárt az ülés, mert üzleti titkokat is érint. „Gazdasági, üzleti titkokat nem lehet nyílt ülésen tárgyalni, mert azzal Nyíregyháza nemcsak egy konkrét befektetővel szemben veszítené el a hitelességét, hanem minden befektetővel szemben” – írta.

A hazai akkumulátorgyártással cikksorozatban foglalkoztunk a Telexen, anyagaink legfontosabb tanulságait ebben a cikkben foglaltuk össze. Ha ezután megjött a kedve, hogy nyugodtabb óráiban elolvassa a teljes sorozatot, itt találja a cikkeket:

  1. Miért olyan fontos iparág az akkumulátorgyártás, és miért kiemelt kérdés Orbánéknak, hogy ezt Magyarországra hozzák?
  2. Hogyan működik egy akkumulátor, mi kell a gyártáshoz, és muszáj-e, hogy mérgezzenek a gyárak?
  3. Hogy lehet, hogy a Samsung érdemi büntetés nélkül úszhatja meg a szabálysértéseket? Egyáltalán miért tűnik úgy, hogy erre az ágazatra nem vonatkoznak a törvények?
  4. Milyen egy akkumulátorgyár belülről, és mit csinál a társadalommal, ha megépülnek ezek a gyárak?
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!