Figyelmeztető lövéseket kellett adniuk a migránsok miatt a rendőröknek a szlovák határnál

2023. szeptember 22. – 21:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Figyelmeztető lövéseket kellett leadnia egy nógrádi rendőrnek, miután migránsok egy csoportja rájuk támadt Ipolyszögön, a szlovák határon – derül ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Telexnek küldött közleményéből.

A rendőrök hétfőn állítottak meg egy kisteherautót Ipolyszögön. A jármű rakterében több illegális migráns is volt.

A 45 éves kistarcsai sofőrt elfogták, de a migránsok megpróbáltak elmenekülni a helyszínről, és „támadóan léptek fel” a rendőrökkel, ezért az egyikőjük több figyelmeztető lövést is leadott.

Az elfogott személyeket Tompára szállították, a kistarcsai férfit őrizetbe vették, ellene embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

A közleményből nem derül ki, hogy pontosan hány emberrel szemben intézkedtek.

Szeptember elején több határ menti szlovák településre ellátogattunk, ahol a polgármesterek és a helyiek beszéltek arról, hogy egyre több a Magyarország irányából érkező migráns a környéken. A riportunkat itt lehet elolvasni.

Miért migránsozunk a Telexen?

A migráció témája és a migráns kifejezés 2015 óta politikailag terhelt Magyarországon. Amikor az egyik országból másikba vándorló emberekről beszélünk, mégis ezt a szót kell használnunk, ez vonatkozik ugyanis azokra, akik nem kaptak (még) menekültstátuszt, és nem is telepedtek (még) le tartósan egy másik országban. Erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!