RTL: A kormányhivatal és a NAV is intézkedett már, de tovább folyik az építkezés a süllyedő újbudai utcában

2023. szeptember 21. – 22:10

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába tiltotta meg a kormányhivatal az építkezés folytatását, és zárta le a területet a NAV, csütörtökön is zajlott egy apartmanszálloda építése az újbudai Barackmag utcában, számolt be róla az RTL Híradója.

Több mint egy hónapja kezdett itt süllyedni az út egyik szakasza, akkor arról érkeztek hírek, hogy alig egy hét alatt több tíz centit süllyedt a XI. kerületi útszakasz. Mostanra a járdából szinte semmi sem látszik, és az úttest is elkezdett süllyedni.

Keller Zsolt MSZP-s önkormányzati képviselő és a környékbeliek szerint az út azért csúszott meg, mert támfal helyett csak egy vékony betonréteggel fedtek be egy veszélyes szakaszt. A képviselő azt mondta, hogy a kormányhivatal leállította az építkezést, majd miután a szakértői véleményeket a vállalkozó nem töltötte fel, múlt héten átadta a NAV-nak azonnali intézkedésre.

Ők pénteken kint voltak, és teljesen lezárták a területet, mindenkit hazaküldtek. Az RTL szerint ennek ellenére néhány nap után, szerdán újra folytatódott a munka.

A vállalkozó ezúttal nem reagált az RTL megkeresésére, korábban a Híradónak azt mondta, minden a tervek szerint történt az építkezésen. A NAV végrehajtói titokra hivatkozva érdemben nem reagált a megkeresésre.

Augusztus végén írta ki a Facebookra a kerület polgármestere, hogy öt alkalommal is jelezte a XI. kerületi polgármesteri hivatal jegyzője a kormányhivatalnak 2023 januárja óta, hogy gondok vannak a Barackfa utcában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!